Ana SayfaGündemBüyük Dönüşüm İçin Harekete Geçildi!

Büyük Dönüşüm İçin Harekete Geçildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toki tarafından yapılması planlanan büyük kentsel dönüşüm projesi için harekete geçildiği öğrenilirken bunun ardından 261 bin konutun dönüştürülmesi planlanıyor. 

Türkiye çapında güvenliği ve konforu sağlamanın yanı sıra kentin görünümünü de düzeltmek amacıyla son yıllarda en çok kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verildiği tespit edilmişti. Bunun ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilen pek çok kentsel dönüşüm çalışmasının ardından yeni bir düzenlemeye gidildiği tespit edildi. Büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının başlatılmasına karar verildi. Sadece İstanbul genelinde değil Türkiye’nin pek çok ilinde gerekli çalışmaların başlatılması için harekete geçilecek. Şimdiye kadar başlatılan en büyük dönüşüm çalışmalarının bu sayede gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Toki tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalara göre yıl sonuna kadar 65 bin konutun tamamlanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara ulaştırılması planlanıyordu. Bunun ardından yeni bir düzenlemenin yapılmasına daha karar verildi ve sonucunda Türkiye genelinde toplam 54 il ve 121 ilçede toplam 187 kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesine karar verilmişti. Şimdiye kadar başlatılmış ve çalışmaların devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları için 68 bin konutun teslim edildiği öğrenildi. 2016 yılı içerisinde toplam 64 bin konutun inşası tamamlanırken ev sahibi olmak isteyenlere teslim edildiği açıklanmıştı. 

2017 yılı için hedeflerin daha farklı noktalara taşınarak büyütüldüğü tespit edildi. Bunun ardından deprem ve yıkılma tehdidine karşı kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilerek bu süreç içerisinde 261 bin adet konutun kentsel dönüşümle tekrar hayata kazandırılmasının planlandığı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.