Ana SayfaEkonomiMalta Hükümetine 650 Bin Euro Öde! Vatandaşlık Al

Malta Hükümetine 650 Bin Euro Öde! Vatandaşlık Al

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Malta Hükümeti, ülke vatandaşı olmak isteyenlere 650 bin Euro karşılığında vatandaşlık hakkı uygulaması başlattı.

Ülkeye yatırım yaparak oturma ve vatandaşlık etmek hakkı kazanmanın yolu 650 bin Euro’luk hibe sonrasında gerçekleşiyor. Söz konusu haklar bir yıl içerisinde veriliyor. Yeni bir yaşama kapı açmak isteyenler için fırsat olarak gösterilen uygulama, seyahatlerin önündeki birçok engelin aşılmasını da beraberinde getiriyor.

Vatandaşlık 650 Bin Euro, Oturma İzni 250 Bin Devlet Tahvili

Malta Hükümetinden vatandaşlık almak isteyen kişiler devlete 650 bin Euro hibe ederek, pasaportlarını alabiliyor. Oturma izni almak isteyen kişilere ise 250 bin Euro tutarında devlet tahvili alma zorunluluğu getiriliyor. İlk etapta alınan devlet tahviline ödenen 250 Bin Euro’luk bedel ise 5 sene ardından kişiye geri iade ediliyor.

Malta vatandaşı olmanın avantajları ise şöyle ifade ediliyor. Uygulama kapsamında oturma veya vatandaşlık hakkı elde eden kişiler Schengen ülkelerinde rahatlıkla dolaşma hakkı kazanıyor. AB üyesi olan Malta’da ekonomik tüm avantajlar söz konusu hakları elde eden kişilere de sunuluyor. AB üyesi ülkelerin tüm imkânlarından yararlanma yolunu açan vatandaşlık ve oturma izni işlemleri kısa bir süre içerisinde tamamlanıyor. Vatandaşlık alan kişiler AB ülkeleriyle serbest ticaret ve serbest dolaşım haklarını elde ediyor.

Birkaç aylık bekleme süresinin olduğu ifade edilen program, milyonlarca kişinin dikkatini üzerine toplamayı başardı. Malta vatandaşlığı ve oturma izni için ilerleyen günlerde başvuruların yoğunlaşması bekleniyor.

Başvurusu olumlu değerlendirilen kişiler hayatları boyunca Malta’da oturma kartı almaya hak kazanırken, istedikleri işte çalışma fırsatını da yakalıyor. Kişiler isterlerse Malta’da iş yeri dahi açabiliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.