Ana SayfaGündem5 Milyon Kişiye İşsizlik Maaşı Veriliyor

5 Milyon Kişiye İşsizlik Maaşı Veriliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik sigortası fonundan karşılanan işsizlik maaşı sisteminin gün geçtikçe gelişti öğrenilirken geçmişten günümüze kadar geçen süre içerisinde 5 milyon kişiye işsizlik maaşı verildiği açıklandı. 

Türkiye’de son dönemlerde işsizlik ciddi bir problem olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bu süreç içerisinde işsiz kalanların hayatlarını devam ettirebilmeleri ve tüm geçim ihtiyaçlarını karşılamaları için devlet tarafından destek verilmesine karar verilmişti. Bu süreci tamamlamak adına 2002 yılında işsizlik sigortası fonunun kurulmasına imkan tanındı. Bu fondan karşılanan ödenek sonrasında işsizlere işsizlik maaşının verilmesi uygun görüldü. Bu sistem işsiz kalanların güvencesi haline gelmeye başladı. Devlet tarafından verilen işsizlik maaşının belirli bir dönem boyunca gerekli şartları yerine getirmiş vatandaşlara verildiği öğrenildi. 

2002 yılında kurulan bu fon üzerinde yapılan değerlendirmeler ve incelemeler sonrasında 206 milyar lira büyüklüğe ulaştığı tespit edildi. Değerlendirmenin mart sonuna kadar geçen süreyi kapsadığı belirlendi. 2002 yılından 2017 yılının mart sonuna kadar işsizlik maaşı için toplam 8 milyon 249 bin 628 kişinin başvurduğu ortaya çıktı. Ancak herkesin fondan yararlanabilmek için gerekli şartları yerine getirmediği düşünüldüğü zaman toplam 5 milyon 328 bin 571 kişinin yararlanabildiği özellikle belirtildi. 

5 milyon kişiye yapılan toplan ödemenin ise 15 yıllık süre zarfı içerisinde 15 milyar 502 milyon 487 bin 525 lira olduğu açıklandı. Bir kişinin işsizlik maaşından yararlanabilmesi için kendi isteği dışında işsiz kalması, son 120 gün içerisinde primlerini ödeyerek sürekli çalışmış olması ve son 3 yıl içerisinde en az 600 gün boyunca sigorta primlerinin karşılanmış olması gerekiyor. İşsiz kaldıktan en geç 30 gün içerisinde de başvuruları yapması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.