Ana SayfaEkonomiZeytinyağı İhracatı 5 Kat Arttı!

Zeytinyağı İhracatı 5 Kat Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin zeytinyağı ihracatı geçen yıla göre 5 kat artış gösterdi. Ege İhracatçılar Birlikleri tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz rekolte düşüklüğü sebebi ile ihracat fiyatları düşüşe geçmiş ve ihracatta önemli oranda azalmıştı. Rakip ülkelerdeki fiyatlar ile üretici fiyatları dengelenince ihracatta da artış yaşandı. Sezonun ilk 5,5 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artış yaşandı ve zeytinyağı ihracat oranı 4 bin 305 tondan 23 bin 676 tona yükseldi. İhraç edilen bu zeytinyağı miktarı toplamda 86 milyon dolara tekabül etti. Bir önceki sezonda ise sadece 4 bin 305 ton zeytinyağı ihraç edildiği için toplam miktar 22 milyon dolar civarı gerçekleşti. İhracat oranlarını değerlendiren yetkililer, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretimi açısından çok önemli kaynaklara sahip olduğunu, potansiyelin değerlendirilmesi ile bu üründen ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanabileceğinin altını çiziyor.

Yüzde 450 Arttı

Zeytinyağı ihracat miktarının yüzde 450 oranında arttığını belirten yetkililer, bu artışın üzerine çıkmak için çalışmaların devam ettiğini, potansiyelin değerlendirilmesi ile bu yükselişin yakın zamanda gerçekleşmesinin mümkün olduğunu belirtti.

İhracat 5’e Katlandı

1 Kasım 2016 tarihinde başlayan ihracat sezonunda şimdiye kadar ki geçen süreçte zeytinyağı ihracat miktarının 5’e katlanmasını değerlendiren Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, ihracatın özellikle, İspanya, ABD, Suudi Arabistan ve İtalya’ya yoğun olarak gerçekleştirildiğini, ihracatta artış yaşanmasında fiyatların gerilemesinin etkili olduğunu belirtti. Er, rekoltenin düşmesi ile dünya fiyatlarının yükseldiğini ve bunun Türkiye’ye yaradığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.