Ana SayfaSigortaBES’te Rekor Kırıldı!

BES’te Rekor Kırıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1 Ocak 2017 tarihinde otomatik hale getirilen ve vatandaşların emeklilik dönemlerinde refah seviyelerinin yüksek bir yaşam sürmesini amaçlayan Bireysel Emeklilik Sistemi, yurt içinde uzun vadeli tasarruf seviyesini yükselterek yarattığı fonlar ile ülke ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Dünya genelinde pek çok ülkede uzun yıllardır devam eden bir sistem olan BES ülkemizde 14 yıldır süregelen bir sistem. 2017 yılının başı itibari ile sisteme 1000 ve üzeri çalışanı olan özel sektör firmalarının otomatik olarak katılmasına karar verilmişti. İlk etabın tamamlanmasının ardından nisan ayının başı itibari ile de 45 yaş altı memurlar ve 250 ile 1000 arası çalışanı olan firmaların katılım sağlamasına karar verilmişti.

Rekor Katılım Sağlandı

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre BES’e yılbaşından itibaren otomatik katılan kişi sayısı 14 Nisan 2017 tarihi itibari ile 988b in 851 olarak kayıtlara geçmişti. Bu tarihten sonra BES’e rekor katılım gerçekleşti. Büyük çoğunluğunun memurlardan oluştuğu tahmin edilen 1 milyon 301 bin 304 kişi BES’e dahil oldu. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre daha önce bu kadar kısa süre içerisinde otomatik katılım oranı gerçekleşmemişti.

Emekli Olanların Sayısı 50 Binden Fazla

Vatandaşların emeklilik süreçlerinde refah seviyelerinin yükselmesi için BES’in çok önemli olduğunu belirten yetkililer 14 yıldır ülkemizde geçerli olan sistemden emekli olanların sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Yetkililerin belirttiğine göre BES’ten emekli olan vatandaşların sayısı 50 bini aştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.