Ana SayfaEkonomiCanikli: KGF 160 Milyar Lira Kredi Sundu!

Canikli: KGF 160 Milyar Lira Kredi Sundu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, sistemin güçlü yapısını sürdürdüğünü söyledi. Bankaların varlık kalitesinin sağlam olduğunu belirten Canikli, kısa süre içerisinde pek çok kişi ve kuruluşa maddi destek sağlanmasında bu varlık kalitesinin sağlam olmasının ve sistemin güçlü bir yapıya sahip olmasının payının büyük olduğunu söyledi. Türk bankacılık sisteminin toplam aktif büyüklük dolayısı ile büyük başarılara imza attığını ve her geçen gün ilerlemeye devam ettiğini belirten Canikli, vatandaşların ihtiyaç duyduğu kredilerin devlet destekli sağlanıyor olmasının çok büyük kolaylık sağladığını sözlerine ekledi. Ekonomi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Canikli, zor süreçlerden geçildiğini ancak 2016 yılının son çeyreğinden itibarinden toparlanma sürecinin başladığını, 2017 yılının ilk çeyreğinin de gayet olumlu görüldüğünü bu yıl büyümenin yüzde 4’ün üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

160 Milyar Kredi İmkânı

Son dönemde yapılan teşvik ve yatırımların çok önemli olduğunu, vergi indirimleri ile ekonominin canlandırıldığını belirten Canikli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kanalı ile yapılan çalışmaların önemli sonuçlar doğurduğunu söyledi. 30 Nisan 2017 itibari ile KGF destekli kredi kullanım kullanım oranı hakkında bilgi veren Canikli, bu süreçte toplamda 160 milyar liralık kredi kullanma imkanının sağlandığını, bu rakamın piyasaları rahatlattığını söyledi.

225 Bin Firma

160 milyar liralık kredinin toplamda 225 bin 358 firmaya kullandırıldığını ve firmaların farklı sektörlerden oluştuğunu belirten Canikli, 25 Nisan 2017 itibari ile de faizsiz KOSGEB kredisi kapsamında 238 bin 595 KOBİ’ye toplamda 5,9 milyar liralık kredi kullandırıldığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.