Ana SayfaEkonomiTüfenkci: Hammadde Teminat Olabilecek!

Tüfenkci: Hammadde Teminat Olabilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Taşınır rehin sözleşmesi konusunda açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, sicil birimlerine rehin sözleşmeleri hakkında 2 bin 582 adet başvuru yapıldığını, tescil edilen 2 bin 506 rehin sözleşmesi karşılığında ise yaklaşık olarak 20 liralık finansman sağlandığını söyledi. Çiftçi, tacir, esnaf, üretici örgütü ve meslek erbabının finansmana erişimini daha kolay hale getirmek, rekabet güçlerini artırmak amacı ile uygulanmaya başlanan Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Sistemin yürürlüğe girmesinden itibaren yoğun talep gördüğünü belirten Tüfenkci, rehin işlemlerinin Taşınır Rehin Sicil Sistemi (TARES) üzerinden gerçekleştirildiğini, kısa süre içerisinde yapılan başvuruların sonuçlandırıldığını söyledi.

Esnaf İlk Sırada

Taşınır rehni karşılığında finansman kullanılmasında en fazla esnafların yer aldığını belirten Tüfenkci, kısa süre içerisinde tescil edilen 2 bin 506 rehin sözleşmesi yapıldığını ticari aktörlere ilk 4 aylık zaman diliminde 5,5 milyar lira, 123 milyon avro ve 3,5 milyar dolar olmak üzere toplamda 20 milyar liralık finansman sağlandığını söyledi. Rakamın önümüzdeki süreçte her geçen gün artacağını düşündüklerini söyleyen Tüfenkci, rehne konu edilen varlık ürünlerinde makine ve teçhizat grubunun ilk sırada olduğunu söyledi.

Hammadde Teminat Sayılabilecek

Yürürlüğe giren kanun sayesinde ticarette birçok değerin rehne konu olabildiğini belirten Tüfenkci, hammaddesi olan esnafın işleyip satacak gayrimenkulü olmadığı için kredi istediğinde teminat alınamadığını, ancak bu sistem sayesinde ham maddelerin teminat olarak gösterilebileceğini, bunun da üretici açısından çok büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.