Ana SayfaGündemMemurlara da Yarım Gün İş Tam Maaş İmkanı Geliyor

Memurlara da Yarım Gün İş Tam Maaş İmkanı Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşçi anneler için getirilen yarım gün çalışma imkanının ardından memurlar içinde yarım gün iş imkanının getirildiği açıklandı. 

Geçtiğimiz yıl çalışan anneler için hem çalışma hayatını hem de bebek bakımını desteklemek için yeni hakların getirildiği açıklanmıştı. Bu haklarla birlikte annelerin bebeklerine de zaman ayırmaları, iş hayatından kopmamaları için yarım gün çalışma imkanının getirildiği öğrenildi. Bu durum anne adaylarına rahat bir nefes aldırırken ilk olarak uygulamanın işçiler için getirildiği ifade edilmişti. Çok geçmeden geçtiğimiz günlerde alınan kararların ardından işçilerin ardından memur annelerinde bu haktan yararlanmaları için imkan getirildiği öğrenildi. 

Memur annelerin yarım gün çalışarak tam maaş almaları için hazırlanan yönetmeliğin hayata geçirilmesi için adeta gün sayıldığı ifade edildi. Geçtiğimiz hafta konunun görüşülmesi için Bakanlar Kurulu tarafından imzaya sunulduğu öğrenildi. İmzaların yakın zaman içerisinde tamamlanması beklenirken toplanılan imzaların ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Yönetmeliğin sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesinin ardından memur annelerinin de bebekleriyle daha fazla ilgilenmeleri adına yarım gün çalışıp tam gün maaşı alacakları öğrenildi. Bu durum çocuk okul çağına gelene kadar devam edebileceği gibi detayların yönetmelikle birlikte açıklanabileceği belirtildi. 

Ancak yarı zamanlı çalışma hakkını kullanan annelere bazı mali hakların yarım ödenmesine karar verildi. Bu süreçte doğumlarda verilen paralarında bu mali haklar içerisinde yer alacağı konuşuluyor. Yasaya göre bakıldığı zaman memur bir anne babadan herhangi bir yarım gün çalışma hakkını çocuklarıyla daha fazla ilgilenebilmek amacıyla değerlendirebilecekler. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.