Ana SayfaGündemElektrik Faturalarında İndirim Dönemi Başlıyor!

Elektrik Faturalarında İndirim Dönemi Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Bakanlığı tarafından tasarrufları artırmak için çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Son olarak yenilebilir yatırımlar için ucuz elektrik imkanının tanınacağı öğrenildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından son zamanlarda çeşitli önlemler alınmaya devam ediyor. Bu süreçte enerji kaynaklarını tasarruflu bir şekilde kullanmak için bazı teşviklerinde hayata geçirildiği açıklandı. Son dönemlerde yenilenebilir ve tekrar kullanılabilir yatırımların hayata geçirilmesi için çalışmalar sürerken bu konuda yapılan yatırımları da destekleyebilmek adına vatandaşları teşvik etmek amacıyla ucuz elektrik olarak geri dönüştürüldüğü açıklandı. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması içerisinde destek veren tedarikçi firmalara elektriğin daha ucuza yansıtılacağı ve bu durumunda dolayısı ile elektrik kullanıcılarına yansıması planlanıyor. 

Yeni düzenleme sonrasında tedarikçi elektrik şirketlerine magavat saat başına 2 liralık bir indirimin yansıması planlanıyor. Bunun ardından hesaplama yapıldığı zaman tüketicinin 100 liralık faturasında 1 liralık indirimin yapılacağı öğrenildi. Rüzgar, güneş ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynakları için destekleme tutarı geliştirilen formül sonrasında serbest tüketiciye indirim olarak yansıyacak. Tedarikçi firmalar tarafından konu hakkında mali hesaplamalar yapılırken serbest tüketiciye daha düşük rakamlarla tekliflerin sunulacağı açıklandı. Şirketler tarafından tüketiciye daha kaliteli hizmet verebilmek için konu hakkında bir takvim belirlendi. Geçen yıla ait teknik ölçüm raporlarının 2017 yılının mart sonuna kadar olan verileri de içermek kaydıyla mayıs ayının sonuna kadar bildirmesi gerekecek. 

Yeni ölçüm cihazlarının tedarik edilmesi sonrasında daha kaliteli bir şekilde hizmet verileceği öğrenildi. Ölçüm cihazlarının gönderileceği bölgeler ocak ayında belirlenecek gerekli bildirimler yapılacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.