Ana SayfaGündemTelefon Bankacılığı Olanlar Dikkat! Şifreler Ele Geçirilebilir

Telefon Bankacılığı Olanlar Dikkat! Şifreler Ele Geçirilebilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Daha önceki dönemlerde büyük yankı uyandıran siber saldırı son derece dikkat çekmişken bunun ardından yeni bir siber saldırının daha gündeme geldiği ve bunun üzerine önemli uyarıların yapıldığı açıklandı. 

Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu onlarca ülkeye yayılan bir siber saldırının meydana gelmesi tepkilere neden olmuştu. WanaCrypt0r 2.0 ismi verilen saldırının pek çok kişiyi olumsuz etkilediği ifade edilmişti. Bunun ardından yeni bir saldırının gündeme gelmesi çeşitli endişeleri de beraberinde getirdi. Yeni saldırının bankacılık sektörünü hedef aldığı belirtilirken bu durumda bankada hesabı olanlara özel olarak bir uyarı yapıldı. Türkiye’nin önde gelen bankalarının hedef alınması tehlikenin büyüklüğünü bir kez daha gündeme geldi. 

Global Antivirüs firması olan ESET’in araştırmacılarından Lukas Stefanko tarafından yapılan detaylı bir araştırma sonrasında Android cihazlar üzerinde bir süredir zararlı yazılımlar şüphesi olmasından dolayı konu üzerindeki araştırmalarını derinleştirdiği belirtildi. Stefonko tarafından yapılan araştırmalar sonrasında zararlı yazılımın Google Play üzerinden Türkiye’ye kadar sıçradığı yönünde bazı önemli açıklamalarda bulunması dikkat çekti. Zararlı yazılım düşünüldüğü zaman pek çok kişiyi olumsuz anlamda etkileyebileceği yönünde bazı açıklamalar yapıldı. 

Stefanko tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Türkiye’de Android üzerinden bankacılık sistemine giren kişilerin bilgilerinin tehlike altında olduğunu açıkladı. Yapmış olduğu açıklamalar içerisinde büyük Türk bankalarının da olması dikkat çekti. Aynı zararlı yazılımın daha önceki dönemlerde Rusya, İngiltere, Almanya ve Avusturya’yı hedef aldığı ifade edilmişti. Bu sistemle kötü niyetli kişiler güvenlik duvarlarını aşarak kullanıcıların mobil bankacılık şifrelerini ele geçirerek hesapları boşalttıkları öğrenildi. Konu hakkında uyarılar yapıldı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.