Ana SayfaGündemTOKİ Bu Sefer Duvar Örecek

TOKİ Bu Sefer Duvar Örecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Savunma Bakanlığı tarafından İran sınırının korunması için alınan karar sonrasında duvar örülmesine karar verildi. TOKİ tarafından duvarın örülmesine karar verildi. 

TOKİ ülkenin en büyük konut üreticisi olarak ifade edilirken bu sefer farklı bir proje olarak duvar öreceğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı onaylı bir çalışma içerisinde hizmet vereceği tespit edildi. Ülkenin en büyük konut üreticisi olan firmanın İran sınırına toplam 144 metre uzunluğunda bir duvar örmesine karar verildi. İran sınırının güvenliğinin sağlanması için yapılacak çalışma ile birlikte ihale çalışmalarının da tamamlandığı tespit edildi. 

Bir süredir ülkeye kaçak girişlerin önlenmesi için bazı düzenlemeler üzerinde çalışıldığı açıklanmıştı. Bunun ardından toprakların güvenliğinin sağlanması adına duvar örülmesi mantıklı bir seçenek olarak değerlendirilmişti. Özellikle Suriye sınırından kontrolsüz bir şekilde gerçekleşen geçişlerin engellenmesi için Milli Savunma Bakanlığı duvar örülmesini istedi. Bu çalışma için TOKİ ile iletişime geçildi ve yapılan anlaşmalar sonrasında bir protokolün imzalandığı belirtildi. Anlaşmaya göre 688 kilometre uzunluğunda bir duvar örülmesine karar verildi. Çalışmanın ilk etabının İran sınırı için gerçekleştirilmesi uygun görülürken buraya 144 kilometrelik duvar için ihaleler başlatıldı. 

TOKİ yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre terör sorununun ortadan kaldırılması için şimdiye kadar Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin ve Şırnak il sınırlarına toplam 290 kilometrelik bir duvar inşasının gerçekleştirildiği tespit edildi. Yapılan duvarlar sonrasında güvenliğin sağlandığı da tespit edilirken İran sınırı içinde yakın zamanda harekete geçileceği belirtildi. Tüm proje sonlandığı zaman toprak güvenliğinin geniş anlamda sağlanacağı düşünülüyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.