Ana SayfaKredilerKara Listede Miyim? Kara Listeden Nasıl Çıkabilirim?

Kara Listede Miyim? Kara Listeden Nasıl Çıkabilirim?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi borçlarınızı zamanında ödemediğiniz durumlarda ilgili banka tarafından kara listeye alınırsınız. Çoğu zamanda kredi borçlarının ödenmesi durumunda isminizin kara listeden çıkartılması zaman alır. Bu nedenle akıllara kara listede miyim sorusu gelir. Eğer kara listede adınız halen daha bulunuyorsa bankalara yapacağınız kredi taleplerinde olumsuz geri dönüşler ile karşılacaksınız.

Kara Listede Miyim, Kara Listeden Adım Ne Zaman Silinir?

Kara listede miyim, kara listeden nasıl çıkarım sorusundan önce öğrenmeniz gereken ilk şey kara listede olup olmadığınızdır. Bazen kara listeden çıkmış olabilir, boşuna stres yapabilirsiniz. Ancak bilinmesi gereken önemli bir husus söz konusudur. Kara listeye adı bir kere girmiş vatandaşların isimleri tamamen silinmez. Yani söz konusu verilerin bankadan silinmesi mümkün değildir. İsim kara listeden çıkabilir ancak hangi tarih aralıklarında hangi sebeplerden ötürü kara listeye girdiğiniz hep yer alacaktır.

Kredi Borcumu Ödedim, Kara Listeden Nasıl Çıkabilirim?

Kara listeden nasıl çıkarım sorusu için yapmanız gereken tek ve en önemli şey bankaya olan kredi borcunuzu bir an önce kapatmanız olacaktır. Eğer halen daha borçlarınız mevcut ise kara listeden adınızın çıkarılması mümkün olmayacaktır.

Kara listede zaman aşımı kavramı bir hayli uzundur. Bu sebepten ötürü kara listeden nasıl kurtulurum sorusunun tek cevabı borcu ödemek olacaktır.

Kara Listede Ne Kadar Kalırım?

Kredi ödemelerindeki gecikmeler banka kayıtlarında 1 yıl tutulur. Yani gecikmeli kredi ödemesi yapıyorsanız banka 12 aylık süreç kapsamında isminizi listede tutacaktır. Eğer takibe alınmışsanız ve ardından kredi ödemenizi yaptıysanız takibe alındım, kara listeden nasıl kurtulurum sorusunu cevabı 5 sene olacaktır. Eğer kredi borcunuzu geri ödemediyseniz ise isminiz 10 yıl süre ile kara listede kalmaya devam edecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.