Ana SayfaEkonomiHükümetten Yeni Önlem! Kanuna Aykırı Olarak Ürün Satışına Para Cezası Kesilecek

Hükümetten Yeni Önlem! Kanuna Aykırı Olarak Ürün Satışına Para Cezası Kesilecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vatandaş, satın almış olduğu bir ürünün kendisine zarar verdiğini ispat ettiği takdirde, tazminat alabilecek. Kanuna aykırı bir şekilde ürün satışı gerçekleştirilen satıcılara ise 250 bin Türk Lirasına kadar idari para cezası kesilecek.

Hükümet tarafından “Piyasa Gözlem ve Denetim Kanun Taslağı” çalışmaları yapılıyor. Hazırlanmakta olan bu kanun taslağına göre satın aldığı ürün sebebiyle sağlığı etkilenen ve zarar gören vatandaşlar bu durumu ispat edebildiği zaman tazminat alma hakkına sahip olacak. İnternet üzerinden satılan ürünler içinde sıkı bir denetim sağlanırken, radyo ve televizyon üzerinden gerçekleştirilen satışlara da yasak getirilebilecek. Bu taslağa göre artık firmalar, ürünün takibini kolaylaştıracak şekilde tedarik zincirinin adresini ve adını kaydetmek zorunda kalacak.

Piyasaya sunulmuş olan ürünler, depolarda nakil araçlarında, üretim tesislerinde ve işyerleri gibi gerekli görülen her yerde Kamu Kurumları tarafından denetlenecek. İthalatçı olan firmalarda, Türk müşterilerinin anlayabileceği bir şekilde ürünün montajını, güvenlik kurallarını ve kullanım kılavuzunu Türkçe olarak düzenleyecek. İthalatçı ve üretici olan firmalar, piyasada bulunan ürünlerden numune alacak.

Ayrıca hazırlanan bu Piyasa Gözlem ve Denetim Kanun Taslağı’na göre, söz konusu olan bu ürünlerin geri çağırılması masrafları da tamamen satıcı olan firma tarafından karşılanacak. Bu kanunun aksine hareket eden firmalara ise 250 bin Türk Lirasına kadar idari para cezası uygulanabilecek. Bakanlıkla tarafından, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu firmaların ticari sırları ifşa edilebilecek ve kamu kurumları tarafından, sıradan bir müşteri gibi internet, radyo ve televizyon gibi yerlerden alışveriş yapılıp, ürün numunesi alınabilecek.   

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.