Ana SayfaEkonomiAntalya Bu Yıl Yaz Sezonuna Hızlı Bir Giriş Yaptı

Antalya Bu Yıl Yaz Sezonuna Hızlı Bir Giriş Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yılı turizm açısından kötü geçiren Antalya, bu yıl yaz sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Haziran ayında Antalya’ya gelen turistlerin sayısı, geçen yıla nazaran yüzde 100 oranında, 6 aylık döneme nazaran ise yüzde 52 oranında bir artış görüldüğü bildirildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı’nın konu üzerine basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında, bu yıl Haziran ayında Antalya’ya gelen Rus tatilcilerin sayısının 2015 yılı rakamlarını aşmış olduğunu, Türkiye’de en iyi geçen 2914 yılı yaz sezonunun rakamlarına ise yaklaşmış olduğunu belirtti.

2017’de Turist Sayısı Önemli Derecede Arttı!

Erkan Yağcı açıklamalarında, Rus pazarlarının hızlı bir şekilde iyileşmesinde fiyatların uygun olmasının ve geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelemeyen Rus turistlerin bu yıl artmış olan ilgisinin etkili olduğuna işaret etti.  Genel anlamda yalnızca Haziran ayı içerisinde Ukrayna, Romanya, Beyaz Rusya, Moldova, Litvanya, İran, Kosova, İsrail, Irak ve Ürdün’den gelen turistlerin sayısının 2014 yılı sayısını geçmiş olduğunu da açıklayan Yağcı, tüm bunların yanı sıra Kazakistan, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Sırbistan, Azerbaycan ve Slovakya’dan 2016 yılına nazaran bir büyüme gerçekleştiğini de açıklamalarına ekledi.    

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı konuşmalarında, Avrupa pazarlarındaki hareketlenmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye için Almanya’nın Avrupa’da yer alan bir numaralı pazarı olduğunu, geçtiğimiz yıl elde edilen rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini ve Avrupa pazarlarında söz konusu olan toparlanma ile beraber yapılacak olan son dakika satışları sayesinde koyulan hedefe ulaşabileceklerini ifade etti.

2017 yılını turizmde büyüme yılı olarak nitelendirdiklerini aktaran Yağcı, önümüzdeki yıllarda da turizmden elde edilen gelirin çoğalacağını dile getirdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.