Ana SayfaGündemKGF Kapatıldı, Faizler Düşmeye Başladı!

KGF Kapatıldı, Faizler Düşmeye Başladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mevduat faizinde indirim yapılabilmesi için bir çözüm yolu bulundu. Bankalar tarafından, devletin yüzde 100 kefaleti sayesinde kullandırılmış olan krediler kaldırıldı. Böylelikle Kredi Garanti Fonu’nun çeşmesi kapatılırken, mevduat ihtiyacının azalmasıyla faizlerde düşüş yaşandı.

Krediler için en büyük kaynağı meydana getiren faizlerde düşüş yaşanmaya başlandı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile 7 Temmuz’da bir araya gelen bankacıların toplantı notları netleşmeye başladı. Söz konusu olan bu toplantıda alınan kararlar arasında, bankalar tarafından, KOBİ ve ihracatçılara kullandırılan Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerinde, yüzde 100 oranında devlet kefaleti ile sağlanan bu kredilerin önünün kesileceğinin yer aldığı öğrenildi. İşletmeler için 250 milyar civarınsa sağlanan krediye yoğun talep olduğunu ve her firmanın bu vasıta ile kaynak ihtiyacını karşılıyor olduğunu ifade eden bankacılar, diğer taraftan KGF çeşmesinin kapanması sebebiyle şuanda kredi talebinde azalma görüldüğünü de belirtti.

Ayrıca bankacılar konu üzerine yapmış oldukları bu açıklamada, kredi talebinde azalma yaşanması sebebiyle, şu an itibariyle mevduat faizlerinde düşüşlerin başlamış olduğunu ve söz konusu olan bu indirimlerin daha da fazla yaşanacağını anlattı. Öte yandan devlet tarafından mevduat toplama yarışına girilmemesine dair bankalara yapılan uyarı ile de, o bankalarda indirimlerin başladığı gözlemlendi.  

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz istatistikleri göz önünde bulundurularak yapılan belirlemelere göre, bankalar tarafından 1 yıl ve daha fazla vadeli olmak üzere Türk Lirası üzerinden açılmış olan mevduat hesaplarında 30 Haziran tarihi itibariyle ortalama yüzde 12.74 civarından yüzde 11.36 civarına düştü. Bununla beraber söz konusu olan diğer indirimler, bankada yeni hesap açtıracak olan müşterilere yansımış olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.