Ana SayfaGündemMerkez Bankası Cari Açığı Açıkladı

Merkez Bankası Cari Açığı Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TCMB tarafından, bu yılın ödeme dengesini gösteren istatiksel veriler açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bu yıla ait olan ödeme dengesini gösteren bir takım istatiksel verileri açıkladı. Merkez Bankası tarafından açıklanmış olan bu verilere göre cari işlemlerde görülen açık, 2016 yılının 5. ayına nazaran bu yıl 2 milyar 129 milyon dolar civarında bir artış göstererek 5 milyar 242 milyon dolara ulaştı. Bu gelişmelerin neticesinde, toplamda 1 yıllık cari açık, 35 milyar 340 milyon olarak gerçekleşti. Mevzu olan bu gelişmede, ödemeler dengesini gösteren grafikteki dış ticaret açığının 2016 yılının yine 5. ayına kıyasla 1 milyar 817 milyon yükseliş yaşayarak 5 milyar 645 milyon dolara ulaşması etkili oldu. 

Dolaylı olmadan gerçekleştirilen yatırımlardan doğan net girişler, 2016 yılının Mayıs ayına kıyasla 4 25 milyon dolar yükselerek 944 milyon dolar civarına ulaştığı kaydedildi. Portföy yatırımlarındaki net sorumluluk artışı ise 5 milyar 528 milyon dolar olarak gerçekleştiği görüldü.

Öte yandan başka yatırımlarda, 444 milyon dolar değerinde kesin olan varlık yükselişi gözlemlendi. Başka yatırımların altında, yurt içerisindeki bankaların yurt dışarısındaki çalışanlarının efektif ve mevzuat varlıklarıyla beraber yurtdışı bankalarına ait olan yurt içerisindeki mevzuatları önce 4 milyar 7 milyon dolar olarak, ardından da 1 milyar 690 milyon dolar olarak bir yükselişe imza attı.   

Yurtdışına verilen krediler ile alakalı olarak kaydedilen artış ise, hükümet ve bankacılık sektörü olarak önce 129 milyon dolar, ardından 1 milyar 2 milyon dolar kesin geri iade oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.