Ana SayfaEkonomi15 Temmuz’un Ardından TOKİ, Konut Üretiminde Rekora İmza Attı!

15 Temmuz’un Ardından TOKİ, Konut Üretiminde Rekora İmza Attı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

FETÖ / PDY tarafından alçakça gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından sektörün hareketlenmesi için çalışmalar başlattıklarını ifade eden TOKİ Başkanı, son bir yıl içerisinde totalde 65 bin konut projesine imza attıklarını açıkladı.

TOKİ, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da gerçekleştirilen alçak darbe girişiminin ardından çalışmalarını genişleterek son 1 yıl içerisinde tarihin en fazla konut üretimini gerçekleştirdi. 16 Temmuz 2016 tarihinden itibaren sektörü piyasaları diri tutabilmek için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, geçtiğimiz yılın sonu itibari ile toplamda 65 bin konut projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Aynı çalışma azmi ile bu yılda konut üretimi gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Turan, 2017 yılı içerisinde 39 bin konut projesi hayata geçirdiklerini, 15 Temmuz 2016’dan sonra da 60 bin 257 konutun ihalesini yapmış olduklarını anlattı.

Ergün Turan açıklamalarında, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının en önemli parçalarından biri olan bu sektörün, darbe girişiminin ertesi gününde Türk halkı için büyük önem teşkil eden çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek, eskiden de TOKİ’den konut satın alanlar için yüzde 20 oranında indirim kampanyası düzenlediklerini, bu sektörde tam manasıyla çalışmaların hızlandırıldığını ve diğer bütün sektörlerinde ekonominin kalkınması adına canla başla çalıştıklarını dile getirdi.

Özellikle gazi ve şehit aileleri ile beraber emekli, engelli ve orta gelirli ailelerinde konut sahibi olabilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Turan, şehit yakınları için göstermiş oldukları ilgi alakayı, engelli vatandaşlar için de göstermiş olduklarının altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.