Ana SayfaGündemİstanbul'da Sel! Selden Hasar Gören Otomobillerin Hasarını Kasko Karşılar mı?

İstanbul’da Sel! Selden Hasar Gören Otomobillerin Hasarını Kasko Karşılar mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bugün şiddetini artıran yağmurlar nedeniyle İstanbul’da birçok araç sel altında kalmış durumda. Peki, bu durumda kasko şirketleri sel altında kalarak hasara uğrayan araçların maddi kaybını karşılayacak mı yoksa karşılamayacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul ve çevresinde görülen yağışlar, bugün itibari ile şiddetini artırmış durumda. Kentte birçok kavşak, viyadük ve köprüler yoğun yağışa teslim olurken, birçok araçta sular altında kaldı.

Sele teslim olan otomobillerde çok sayıda maddi hasar oluştuğu ortaya çıktı. Peki, ya bu yoğun yağışlar sebebiyle mağdur olan araç sahiplerinin bu hasarları, söz konusu olan sigorta şirketleri tarafından karşılanacak mı? Bu soru birçok araç sahibinin kafasında yer edinmiş durumda.

Bu mağduriyetler hakkında uzmanlar tarafından bir takım açıklamalar yapıldı. Uzmanlar yapmış oldukları bu açıklamada, araç hasar gördüğü esnada kaskonun ilk önce, aracın sigortalı ya da sürücünün etkisi altında iken hasara uğrayıp uğramadığına baktığı belirtiliyor.

Eğer ki sigortalı olan aracınızın sele teslim olma nedeni kasko poliçesinde yer alıyorsa, sigorta sözleşmesi dâhilinde araçta meydana gelen her türlü hasarı sigorta şirketi karşılıyor.  

Eğer ki araçta meydana gelen maddi zarar, sel nedeniyle gerçekleşmiyorsa bu gibi durumlarda şirket tarafından ek teminatlar devreye sokuluyor. Söz konusu zararın sigorta tarafından karşılanması için de ek teminatın sigorta sözleşmesine dâhil edilmesi gerekiyor. 

Ayrıca kasıtlı olarak yüksek seviyedeki su içerisinde araç kullanma ile meydana gelen hasarlar ise sigorta kapsamına dahil edilmiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.