Ana SayfaEkonomiTürkiye Markası Artık Daha Çok Biliniyor!

Türkiye Markası Artık Daha Çok Biliniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TİM, yapmış olduğu Türk İhraç Algısı Araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre Türkiye markasının bilinirlik oranı yüzde 41 civarında.

Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM), Türkiye’den ihraç edilen malların dünya çapında algısını belirleyebilmek adına bir araştırma yaptı. TİM Başkanı olan Mehmet Büyükekşi ise yapılan bu araştırmanın sonuçları hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. 

Sonuçlara göre Türkiye’nin makine halısı ihracatında tüm dünya pazarlarında ikinci sırada yer aldığını, sentetik iplik ihracatında ise lider konumda olduğunu belirten Mehmet Büyükekşi, fındıkta da dünya pazarının yüzde 70’ine sahip olduğunu, mermerde de yine lider konumda olduğunu açıkladı.

Söz konusu bu araştırma kapsamında 6 ana sektör hakkında araştırmalar yaptıklarını ve her ülkeden yaklaşık olarak 3 sektörü inceleme altına aldıklarını ifade eden TİM Başkanı, araştırma için her ülkeden sektör belirlerken Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştirdiği sektörü ve yapısını göz önünde bulundurduklarını da belirtti.

Büyükekşi ayrıca konuşmalarında en fazla 26 ülkede araştırma için görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirerek, her kıtadan en az bir ülkede inceleme yaptıklarını, bahsi geçen ülkelerin yüzde 70’inin Türkiye’nin ihracat yapmış olduğu ülkeler olduğunu ve yüzde 30’unun ise Türkiye işe hiçbir şekilde alışverişi olmayan ülkeler olduğunu anlattı. Araştırma kapsamında bu ülkelerdeki firmaların satın alma sorumluları ile görüşme yaptıklarına değinen Büyükekşi, toplamda 2 bin 520 kişi ile birebir toplantı yaptıklarını, ilk 6 sektörde gerçekleştirilen görüşmelerin ise Amerika Birleşik Devletleri’nde yapıldığını belirtti.

Ayrıca açıklamalarına, bu araştırmanın Türkiye Genel Algısı, Türk İhraç Ürünleri ve Turkey: Discover the Potential Kampanya Bilinirlik ve Etkinlik Algısı olmak üzere 3 temel açıdan araştırdıklarını da ekledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.