Ana SayfaGündemBankalar Bilançolarını Açıkladılar! Hangi Bankanın Net Karı ne Kadar?

Bankalar Bilançolarını Açıkladılar! Hangi Bankanın Net Karı ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Katılım, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Vakıfbank 2017 yılının ikinci çeyrek bilançolarını açıkladılar.

Türk Ekonomi Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Ziraat Katılım tarafından açıklanan 2017 yılının ikinci çeyrek bilançoları ile aynı bankaların yılın ilk yarısındaki rakamları da belli oldu.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından yapılan açıklamada toplam aktiflerinin 80.4 milyar liraya ulaştığı, yılın ikinci çeyreğindeki net karının da 589.7 milyon lira olduğu bildirildi. TEB’in aynı dönemde kullandırdığı kredilerin toplam tutarı 60 lira olarak açıklanırken,  bu kredilerin yarısına yakını Türk Ekonomi Bankası’nın lokomotif müşterileri olarak bilinen KOBİ’lere sağlanmış.

Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından açıklanan 2017 yılının ikinci çeyreğine ait rakamlarda bankanın geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5.6 kar elde ettiği görüldü. Türkiye Finans’ın ilk 6 ayda ettiği net kar 186 milyon lira olarak açıklanırken Banka’nın Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Wael Abdulaziz Raies katılım bankacılığı prensiplerine uymaya devam ederek, ürün ve hizmet bazında kendilerini geliştirmeye devam edecekelrini söyledi.

Vakıfbank tarafından aynı verilerle ilgili yapılan açıklamada 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde 2 milyar 121 milyon lira net kar elde edildiği, bankanın nakdi ve gayrinakdi krediler ile Türkiye ekonomisine sağladığı desteğin 210 lira civarında olduğu, banka aktif büyüklüğünün de yüzde 22 oranında artarak 236 milyar lirayı geçtiği bildirildi.

Ziraat Katılım 2017 yılının ikinci çeyreğinde nakdi finansmanını 7.9 milyar liraya, gayrinakdi finansmanını 4.8 milyar liraya çıkartmayı başardı. Ziraat Katılım geçen yılın aynı dönemine göre toplam fon büyüklüğünü yüzde 40 oranında artırarak 12.7 milyar liraya ulaştığını açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.