Ana SayfaGündemEkonomi Bakanı’ndan Sonbahar için Büyük Müjde!

Ekonomi Bakanı’ndan Sonbahar için Büyük Müjde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sonbaharda güzel haberler vereceklerini, otomotiv sektörünün iki önemli markasının en önemli üslerinden biri haline gelmek gibi bir hedeflerinin olduğunu açıkladı.

Nihat Zeybekci, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı ve Türkiye ekonomisine dair önemli bilgiler verdi. Zeybekci, son zamanlarda gündemde olan faiz konusu ile ilgili verilerden ve Avrupa’da devam eden yumurta krizinden de bahsederek Türkiye’yi otomotivde dünyaca ünlü iki büyük markanın üssü haline getirmek ile ilgili hedeflerinin olduğunun da müjdesini verdi.

Ekonomi Bakanı yaptığı konuşmada haziran ayına dair enflasyon verilerinde tek haneye düşmüş olmayı beklediklerini, esas hedeflerinin enflasyonun yüzde 10 seviyesinin altına inerek bunun kalıcı olması olduğunu, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yıl yaşanan büyümedeki değer kaybının da etkisi ile ortalama yüzde 7.5 oranında büyüme beklediklerini, 2017 yılının genelinde de yüzde 6 oranında büyüme beklediklerini, faizleri ve enflasyonu yükseltmeden bu yüzde 6’lık büyüme oranı 2017 yılında gerçekleştireceklerine inandığını, ayrıca bu yıl içinde enflasyonun da tek haneye inmesini de istediklerini söyledi.

Nihat Zeybekci, enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi, istihdam seferberliğinden alınan olumlu sonuçlar ile birlikte 2017 yılının ikinci çeyreğinde büyümenin cesaret kazandığını, ülkede faizlerin pazarlarda ve piyasalarda kendiliğinden aşağı ineceğini, bu inişi hızlandırmanın da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın elinde olduğunu, mevcut faiz oranlarının yatırımları desteklemediğini ve aşağı çekilmesi gerektiğini de söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa’da yaşanan yumurta krizinin Türkiye için bir fırsat olduğunu, ülkemizde tavuk eti ve yumurta ihracatı ile ilgili bir sıkıntının olmadığını da belirterek, sonbaharda müjdeli haberlerinin olacağını, Türkiye’nin dünyanın iki büyük otomotiv firmasının en önemli üretim üslerinden bir haline gelmek gibi bir hedefinin olduğunu da sözlerine ekledi. bu firmalardan birinin binek araçlarını, diğerinin de geniş bir ticari modelini Türkiye’de üreteceğinin müjdesini verdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.