Ana SayfaGündemEn Fazla Karı Elde Eden Banka Belli Oldu!

En Fazla Karı Elde Eden Banka Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul’da hissesi olan 9 mevduat bankasının 2017 yılının ilk yarısındaki net karı açıklandı.

2017 yılının ilk yarısında Borsa İstanbul’da işlem göre 9 mevduat bankasının net karı, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 32.9 oranında arttı. 9 bankanın toplam net karı 16 milyar 962 milyon Türk Lirası oldu. Bu bankaların öz kaynaklarından elde ettikleri toplam kar ise yüzde 15 seviyesinde kaydedildi.

Borsa İstanbul’da işlem gören Denizbank, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Halkbank, QNB Finansbank, Vakıfbank, Şekerbank ve Yapı Kredi Bankası’nın konsolide olmayan toplam aktif büyüklükleri 2017 yılının haziran ayı sonuna kadar olan ilk ayı itibariyle 1 trilyon 960 milyar lirayı geçti. Bu rakam, 2016 yılının sonunda kaydedilen rakamlarla karşılaştırıldığında yüzde 9’dan fazl bir artış olduğu gözlemlendi.

İstanbul Borsası’nda işlem gören 9 bankanın 2017 yılının ocak ayı başı ile haziran ayı sonunda elde ettikleri toplam net kar 2016 yılının aynı döneminde göre yüzde 32.9 oranında artış sağlayarak 16 milyar 962 milyar lirayı buldu. Bu bankaların öz kaynakları aynı dönemde yaklaşık olarak yüzde 11 artış kaydetti ve 213 milyar liradan fazla oldu. öz kaynaklarda görülen ortalama karlılık oranı da yüzde 15 seviyelerinde gerçekleşti.

Borsa İstanbul’da yer alan mevduat bankalarının içinde bu dönemde en fazla kar Garanti Bankası tarafından elde edildi. Bankanın net karı 2017 yılının ilk 6 ayında 3 milyar 80 milyon lira oldu. İkinci sırada 2 milyar 905 milyon lira ile Akbank, üçüncülüğü 2 milyar 887 milyon lira ile İş Bankası aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.