Ana SayfaGündemRiva Arazisi İhalesi ile İlgili Şaşırtıcı Açıklama!

Riva Arazisi İhalesi ile İlgili Şaşırtıcı Açıklama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Galatasaray’a ait olan Riva arazisi ile ilgili Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ihaleyi kazanan Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı ihaleden sonra sözleşmeyi imzalamayarak bu hakkını kullanmamıştı.

Fema İnşaat – KLV İnşaat ortaklığı kazandıkları Galatasaray’a ait olan Riva arazisi konulu ihale sonrasında sözleşmeyi imzalamama sebeplerinin yapılan imar değişikliği olduğunu açıkladı.

İki şirket tarafından yapılan ortak açıklamada 15 Haziran 2017 tarihinde düzenlenen Riva arazisi ile ilgili ihaleden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından büyük imar değişiklikleri yapılma yoluna gidildiği, imar mevzuatındaki bu değişikliklerden dolayı ihaleye konu olan işte ve ihalede esas alınan inşaat arazisinde ciddi oranda azalmalar meydana geldiği, ilgili Bakanlık tarafından yapılan bu değişiklikler neticesinde projeye bakıldığında kendilerinin aleyhine ortaya çıkan durum oluştuğu bildirildi.

Fema İnşaat – KLV İnşaat iş ortaklığı açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar yönetmeliğindeki değişiklikler ile ihale konusu alanda yaklaşık olarak 50 bin metrekarelik alan kaybı olduğu, bu durumun daha önceden Bakanlık tarafından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na bildirilmiş olduğu, ancak ihaleden önce ihale şartlarında gerekli düzeltmelerin yapılması, tam tersine kendilerinin revizyon talebinin de reddedildiği, ortaya olumsuz koşullar çıktığı, bu sebeple de kazandıkları Riva arazisi ihalesinin sözleşmesini imzalamadıkları belirtildi.

Riva arazisi ihalesini kazanan şirketler tarafından yapılan açıklamada ayrıca ihalede kendileri tarafından verilen fiyatın yürürlükte olan mevzuata göre maliyet ve kar hesaplamaları yapılarak verildiği, yapılan mevzuat değişikliğinden dolayı şirketlerinin mağdur olduğu, yaşanan bu durum ile ilgili hukuki yollardan haklarını aramak için gerekli işlemlerin başlatıldığının altı çizildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.