Ana SayfaGündemDeutsche Bank Çin’i Yazılı Olarak Uyardı!

Deutsche Bank Çin’i Yazılı Olarak Uyardı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Para Fonu’nun yaptığı uyarıdan sonra Çin’e bir uyarı da Almanya’nın büyük bankalarından olan Deutsche Bank’tan geldi.

Almanya’nın ve dünyanın dev bankalarından olan Deutsche Bank bir rapor yayınlayarak Çin’i uyardı. Bankanın Çin ile ilgili raporunda ülkenin büyük borçları olmasına rağmen halen borçlanmayı sürdürdüğü, bir tüketici çılgınlığı döneminden geçtiği, Çin’de açıklanan hane halkı başına düşen borcun da son aylarda hızlı bir şekilde artış gösterdiği, genel olarak görülen borçların hızlı olarak artması durumunun devletin yüksek kurumsal borçlanmayı azaltmaya çalışması sonucunda ortaya çıktığı, kurumsal borçlanmaların Çin’de son 10 yılda yüzde 65 düzeyinden yüzde 45’e indiği, tüketici kredilerindeki durumun ise 2016 yılına göre yüzde 35 artış göstermesi şeklinde olduğu, 2017 sonunda bu rakamın yüzde 40 oranına yükselmesinin beklendiği gibi bilgilere yer verildi.

Alman bankaları arasında bulunan Deutsche Bank’ın Çin ekonomisi hakkında yayınladığı raporda yer alan göz alıcı ayrıntılardan biri Çin’deki toplan borçların yüzde 80 gibi bir oranının kredi kartı borçları olduğu ile ilgili bilgi oldu. Çin bankalarına bu şekilde büyük bir tüketici borçlanmasının ilk kez yaşandığı, Çin’deki genel duruma bakıldığında hane halkı büyümesinin yıllık olarak yüzde 24 oranında artış gösterdiğinin de altı çizildi.

Dünyadaki bilinen ikinci büyük ekonomi olan Çin’in hızla büyüyen borçlanmasının barındırdığı riskler ile ilgili Deutsche Bank’tan önce Uluslararası Para Fonu da ülkeyi uyarmış, 29 trilyona ulaşan borçlar ile ilgili IMF olarak kaygılı olduklarını belirtmişlerdi. IMF tarafından yapılan uyarıda Çin’in orta vadeli büyüme hedeflerinin uzun vadeye yaymaları gerektiği, aksi halde büyüme yerine büyük bir gerilemenin yaşanacağı söylenmişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.