Ana SayfaGündemTürkiye’nin En Büyük İki Şirketinden KAP’a Açıklama!

Türkiye’nin En Büyük İki Şirketinden KAP’a Açıklama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin en büyük iki şirketi olan Koç Holding ve Sabancı Holding 2017 yılının ikinci çeyreğindeki karlarını açıkladı.

Enerji ve otomotiv sektörlerindeki segmentlerinin katkısıyla Koç Holding 2016 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında bu yılın ikinci yarısında karını yüzde 54.4 oranında artırdı. Şirketin net karı bu dönemde 1.42 milyar liraya yükseldi.

Sabancı Holding’in 2017 yılının ikinci yarısında finansal iştiraklerinden olan Akbank’ın da katkısı sayesinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine yüzde 11 oranında arttı. Şirketin bu yılın ikinci yarısındaki net karı 790.2 milyon lira oldu.

Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na Koç Holding tarafından bu sabah yollanan raporda ikinci çeyrek sonuçlarını bildirdi. Holding’in toplam hasılatında da yüzde 36 yükseliş görülerek 23.2 milyar lira olarak açıklandı.

Koç Holding’in faaliyet raporunda 2017 yılının ilk 6 ayının sonunda konsolide net karın yüzde 77 arttığı ve 2.54 milyar lira olduğu, bu net karın 1.03 milyar lirasının enerji segmentinden, 664 lirasının finans segmentinden, 571 lirasının otomotiv segmentinden, 204 milyon lirasının dayanıklı tüketim segmentinden, 72 milyon lirasının da diğer segmentlerden gelen katkılarla elde edildiği bildirildi.

İş Yatırım’dan gelen değerlendirme raporunda 2017 yılı ikinci çeyrekteki kar oranlarındaki yükselişin otomotiv ve enerji segmenlerinden elde edildiği belirtilirken, Oyak Yatırım da iştiraklerinden olan Tüpraş’ın sergilediği finansal performansın Koç Holding’in net karına büyük destek verdiğine dikkat çekildi.

Sabancı Holding tarafından KAP’a yollanan 2017 yılının ilk 6 ayına ait finansal sonuçlara göre şirketin ikinci çeyrek hasılatı 3.4 milyar lira, finans sektöründeki faaliyetlerden elde ettiği hasılat da 6.66 milyar lira oldu.

Raporda Sabancı Holding’in enerji, perakende, bankacılık, sigortacılık ve sanayi kollarındaki yatırımlara devam ettiklerini duyurdu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.