Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Kredi Hacminde Artış!

Bankacılık Sektörünün Kredi Hacminde Artış!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de bankacılık sektörünün kredi hacminde geçen hafta itibariyle 11 milyar 300 milyon lira artış oldu. Sektörün hacmi 1 trilyon 987 milyar 965 milyon lira olarak bildirildi.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankacılık sektörüne ait rakamların yer aldığı haftalık bülteninin yayınladı. Bültene göre son günü 11Ağustos 2017 tarihi olan haftada bankacılık sektörünün kredi hacmi bir önceki haftaya göre 11 milyar 300 milyon lira arttı. Aynı haftada bankaların kredi hacmi 1 trilyon 987 milyar 965 milyon lira oldu. Bir önceki hafta bankaların kredi hacmi 1 trilyon 976 milyar 665 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Bahsi geçen haftada mali segmente verilen kredilerin toplam tutarı 51 milyar 812 milyon lira olurken, mali segment toplam kredi hacmi de 1 trilyon 832 milyar 291 milyon lira oldu.

Bankalararası mevduatlar da dahil olmak üzere bu dönemde bankacılık sektöründe bulunan toplam mevduat rakamı 17 milyar 18 milyon lira tutarında artış sağladı. 11 Ağustos günü biten haftada bankacılık sektörü mevduatında yüzde 1 oranında artış oldu. Mevduat toplamı 1 trilyon 705 milyar 857 milyon liraya ulaştı.

BDDK tarafından yayınlanan haftalık bültende yer alan verilere göre yine aynı haftada tüketici kredilerinde 1 milyar 982 milyon liralık artış görülerek tüketici kredilerinin toplam tutarı 377 milyar 156 milyon liraya çıktı. Kullandırılan tüketici kredilerinin 184 milyar 108 milyon lirasını konut kredileri, 186 milyar 354 milyon lirasını ihtiyaç kredileri, 6 milyar 694 milyon lirasını da taşıt kredileri oluşturuyor.

Aynı dönemde kullandırılan ticari kredilerin toplam tutarı da 1 milyar 90 milyon liralık artış sağlayarak 339 milyar 293 milyon liraya çıktı. Bireysek kredi kartlarından bankaların alacaklarında yüzde 0.6 oranında artış oldu ve 85 milyar 966 milyon lira oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.