Ana SayfaGündemABank Yönetim Kurulu’na Duayen İki İsim Getirildi!

ABank Yönetim Kurulu’na Duayen İki İsim Getirildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

 

2016 yılının sonunda The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki olan ABank’ın Yönetim Kurulu’nda değişiklik yapıldı.

ABank Yönetim Kurulu’nda yapılan değişiklikle Türk bankacılık sektöründe duayen kabul edilen iki isim yönetimde yer aldı. ABank Yönetim Kurulu’na Zafer Kurtul ve Turgay Gönensin’in atamaları yapıldı.

Zafer Kurtul ve Turgay Gönensin’e Yönetim Kurulu tarafından görev verilmesiyle Didem Çerçi ve Paul Gossiaux’un da görevlerine son verilmiş olundu.

ABank Yönetim Kurulu’nda yapılan bu değişiklik ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Sabancı Holding’te 2010 – 2017 yılları arasında CEO olarak görev yapan Zafer Kurtul’un bundan böyle ABank Denetim Komitesi Başkanı olarak görev yapacağı bildirildi. Açıklamada Turgay Gönensin ile ilgili olarak da uzun yıllar Garanti Bankası’nda üst düzey yöneticilik görevini üstlendiği, bundan böyle ABank’ta Kredi Komitesi Başkanı olarak görev yapacağı ile ilgili bilgiye yer verildi.

Yönetim Kurulu’nda üye olarak görev yapan Joseph Abraham’ın bundan böyle ABank Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapacağı bilgisi de açıklamada yer aldı.

Zafer Kurtul Kimdir?

Zafer kurtul, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, Wisconsin – Madison Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. BNP – Ak – Dresdner, Citibank ve Societe Generale’de yöneticilik görevlerinde bulunan Kurtul, 1998 yılında Akbank Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve getirilmiştir. 2010 – 2017 yılları arasında da Sabancı Holding’te CEO olarak görev yapmıştır.

Turgay Gönensin Kimdir?

Turgay Gönensin, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, 1985 – 1995 yılları arasında Garanti Bankası ve Interbank’ta yönetici kadrosundaki görevlerinin ardından 1995 – 1997 yıllarında Finansbank Genel Müdür Yardımcısı, 1997 – 2000 yılları arasında United Garanti Bank International, 2000 – 2001 yıllarında Osmanlı Bankası Genel Müdürü, 2002 – 2015 yılları arasında da Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.