Ana SayfaGündemİmzalar Atıldı! Memurların Zammı Belli Oldu!

İmzalar Atıldı! Memurların Zammı Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu çalışanları temsilcileri ile hükümet arasında devam eden 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi ve memurların zammı belli oldu.

Sendikalar ve hükümet arasında süren 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin bitmesinin ardından düzenlenen törende imzalar atıldı. Dün gecenin geç saatlerine kadar devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan sonuçlara göre memur maaşlarına 2018 yılı için yüzde 4+35 oranında zam; 2019 yılı için de 4+5 oranında zam yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanmasının ardından düzenlenen imza töreninde bir konuşma yaptı. Jülide Sarıeroğlu konuşmasında hükümetin imkanlarını sonuna kadar kullandığını, zam oranlarında güçlü bir artışa imza attığını, görüşmeler sırasında karşılarında 776 maddeden meydana gelen bir teklif olduğunu, bu maddelerin 440 tanesinin müzakere edildiğini, 258 tanesinde uzlaşmaya vardıklarını, bu rakamın bugüne kadar toplu sözleşme görüşmelerinde ulşaılan en büyük uzlaşı rakamı olduğunu, söyledi.

Jülide Sarıeroğlu görüşmelerin ardından yaptığı konuşmada anlaşmaya varılan zam oranlarına da değinerek 2018 yılının ikinci yarısında aile yardımı da dahil olmak üzere en düşük memur maaşının 2.929 lira olacağını, 2019 yılının ikinci yarısında bu rakamın 3.198 liraya yükseleceğini, en düşük memur emeklisi maaşının yine 2018’in ilk yarısında 1.945 lira olacağını söyledi.

Düzenlenen imza töreninde Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bir konuşma yaparak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun sendikacılık kökenli olduğu için görüşmelerde istenen uzlaşının sağlandığını, bu durumun gerçekleşen 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine büyük katkısının olduğunu söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.