Ana SayfaKariyer2023'de Bankacı Maaşları Ne Kadar?

2023’de Bankacı Maaşları Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacı maaşları genellikle personelin içinde bulunduğu statüden statüye göre değişiklik gösterir. Yaptığımız araştırma sonuçlarına yazının sonunda yer alan linkten detaylı bir şekilde banka banka ulaşabilirsiniz.

Örneğin bir gişe görevlisi ile müşteri temsilcisinin alacağı maaş aynı olmamaktadır. Gişe personeli olmak bankacılığa atılmış ilk adımdır. Bankada yeni işe başlayan bir personel banko elemanı olarak görev alır.

Gişe görevlisi olarak çalışmaya başlandığında paraya dair her şey öğrenilmiş olur. Aynı zamanda aynı statülerde çalışan banka elemanları maaşları bankadan bankaya da farklılık gösterebilir.

Bankacılar Ne Kadar Maaş Alıyor?
Bankacıların maaşları bankaya, enflasyona, tecrübeye, hangi departmanda, hangi pozisyonda çalıştığınıza bağlı olarak değişiyor. En düşük bankacı maaşı asgari ücrettir.
Yeni Mezunlar Ne Kadar Maaş Alıyor?
Yeni mezun bankacı maaşları asgari ücretten başlıyor.
1-5 Yıl Arası Tecrübeliler Ne Kadar Maaş Alıyor?
1-5 yıl arası tecrübeye sahip olan bankacı maaşları 2.500 TL’den başlıyor.
5 Yıl ve Üzeri Tecrübeye Sahip Olanlar Ne Kadar Maaş Alıyor?
5 yıl ve üzeri tecrübeye sahip olan bankacı maaşları 4.500 TL’den başlıyor.
Gişe Yetkilisi Ne Kadar Maaş Alıyor?
Gişe yetkilisi maaşları 2.200 TL’den başlıyor.
Müşteri Temsilcisi Ne Kadar Maaş Alıyor?
Müşteri temsilcisi maaşları 2.300 TL’den başlıyor.
Uzman ve Uzman Yardımcıları Ne Kadar Maaş Alıyor?
Uzman ve Uzman Yardımcısı maaşları 4.000 TL’den başlıyor.
Genel Müdürler Ne Kadar Maaş Alıyor?
Genel Müdür maaşları 7.000 TL’den başlıyor.

Bankacılar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Bankacılar Ne Kadar Maaş Alıyor?
Bankacılar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Örneğin 2023 yılı temel alındığında A bankasında 8.500 TL maaş alan bir gişe görevlisi B bankasında 9.000 TL ücretle çalışabilmektedir. Buradan da anlayacağımız üzere banka personeli için sabit bir ücret söylemek çok da doğru olmayacaktır. Bankacılık sektöründeki en yüksek maaşı satış bölümlerinde bulunan portföy elemanları almaktadır.

Bu konuda deneyimli bir hale gelen ve bankalar arası satışı gerçekleştirebilen bir portföy sorumlusunun maaşı 9.750 TL’yi bulmaktadır. Aynı zamanda şube müdürleri de oldukça yüksek miktarlarda ücretler almaktadır.

Kazancı bu kadar yüksek olan bu sektöre giriş yapabilmek için internet üzerinden banka iş ilanları duyurularını inceleyebiliriz. Ve eğer gerekli olan şartları taşıyorsak banka sınavları ile bu sektöre giriş yapabiliriz.

2023 Bankacı Maaşları

2023 Bankacı Maaşları
2023 Bankacı Maaşları

İlk olarak söylemek isteriz ki bankacılık sektörüne adım atacaksanız veya adım atmışsanız “bu sektörde çok para” gibi cümleleri duyacaksanız ancak bunun doğruluk payı yok. Bankacılık sektöründeki çok para var ancak olan paralar bankalardadır. Bankacılık sektöründe kariyer planı yaparsanız, kariyer basamaklarını sabırla çıkarsanız o paralara ulaşmanız mümkün. Aksi takdirde bankacı maaşları diye hayal edilen yüksek rakamlar sadece hayal olarak kalır. Her sektörde yükselme vardır. Bu sadece bankacılık sektörüne ait değildir.

Bankaların Çalışanlarına Tanıdığı Haklar ve Bankacı Maaşlarına Ayrıntılı Buradan Ulaşabilirsiniz!

2023 Bankacı maaşları incelendiği zaman en düşük banka çalışanı maaşının asgari ücreti yani 8.500 Türk Lirası olduğu görülmektedir. Çalışılan bankaya göre kariyer basamaklarını tırmanmanız halinde ise maaşınız artış gösterecektir. Bankacı maaşları 2023 yılında başlangıç seviyesi olarak her bankada aynı düzeydedir.

2023 Banka Maaş İstatistikleri

2023'de Bankacı Maaşları Ne Kadar? - Bankacıyım

Genel olarak 2023 banka maaşları verileri incelendiğinde ise gişe görevlisi maaşlarının 8.500 TL ile 10.000 TL arasında, Gişe Asistanı maaşlarının 8.500 TL ile 10.500 TL arasında, Müşteri Temsilcisi maaşlarının 8.500 TL ile 12.500 TL arasında, Müfettiş maaşlarının 15.000 TL ilce 25.000 TL arasında, banka müdürü maaşlarının 22.500 TL ilce 35.000 TL arasında, Genel Müdür maaşlarının ise 55.000 TL ile 65.000 TL arasında olduğu görülmektedir.

Ancak bu bankacı maaşları sadece kağıt üzerinde yazılı olan rakamlardan ibaret olduğu unutulmamalı. Her bankanın kendi özelinde ve kendi çalışma şartları içerisinde gösterilen performansa göre primleri bulunmaktadır. Kazanılan bankacı primleriyle en alt kademe istihdam eden bir bankacının maaşı aylık artış gösterebilmektedir.

İşe yeni başlayan bankacı maaşları incelendiği zaman 2023’te alt sınırın 8.500 Türk Lirası, üst sınırın ise 10.000 Türk Lirası olduğu bilinmektedir. 2023 işe başlayan bankacı maaşları yine devlet ya da özel banka olma kriterine göre değişmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.