Ana SayfaSağlıkMultipl Skleroz(MS) Hastalığı Nedir ? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Multipl Skleroz(MS) Hastalığı Nedir ? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

MS olarak bilinen ve uzun ismi Multipl Skleroz olan hastalık eskiden zor teşhisi ile biliniyordu. Eskiden yapılan araştırmalar bir sonuca varamıyor ve teknolojik yetersizlik bu hastalığın teşhisini zorlaştırıyordu. Ancak son yıllarda gerçekten büyük bir teknolojik gelişme ile artık MS hastalığı da kolayca teşhis edilebiliyor. Özellikle MS hastalığında erken teşhis çok önemli.

MS Hastalığı Nedir ?
Multipl Skleroz sertleşmiş doku olarak tanımlanmaktadır. Bu dokular beyin ve omurilikte oluşmaktadır. Bu nedenle hayati riskler barındıran bir hastalıktır. Bu doku sertleşmesi ataklar halinde hastayı rahatsız edebilmektedir. Bu durumda, açık bir teşhis yolu da barındırmaktadır. Genellikle 20-40 yaşları arasında görülen bir hastalıktır. Fakat her yaşta görülebilir ve nadir olmasına karşın beklenmedik anda ortaya çıkan hastalıktardan biridir. Bayanlarda, erkeklere oranla daha fazla görülür.

MS Anne/Babadan Çocuğa Geçer Mi ?

Multipl Skleroz ‘un kalıtımsal yolla geçmesi çok zordur. Ailedeki başka bir bireyde görülme oranı çok düşüktür.

MS ‘in Nedeni Nedir ?

Nedeni henüz tam olarak bilinememektedir. Ancak, kalıtımsal olarak, yani doğuştan bir eğilim olduğu gözlenmiştir. Beynin ve sinir sisteminin yapısının MS’e ortam hazırladığı kanıtlanmıştır. Yani özel olarak beynin yapısıyla ve sinir sisteminin ne kadar yatkın olduğu ile alakalıdır. MS’in nedeni aslında bir sinirsel yanlış anlamadır. Bu yanlış sinyaller zamanla sinir sisteminin dengesini bozabilir ve iyileşmelerine de engel olabilir. Bu nedenle zaman ilerledikçe hastalığın etkisi de artmaktadır. Atak denilen bazı ani çarpıntılar meydana gelmekte ve hastayı ani bir şok duruma sürüklemektedir.

MS Hastalığı Belirtileri Nelerdir ?

MS’e özgü olarak bir belirti yoktur. Ancak birkaç özellike ile tanımlanması mümkündür. Kol ve bacaklarda uyuşma, denge bozukluğu, güçsüzlük, aşırı yorgunluk, gözlerde görme kaybı genel olarak MS’ın belirtileri arasına girebilir. Ancak MS hastalığının kendine özgü bir belirtisi bulunmamaktadır. Dediğimiz gibi ilerlediği taktirde ataklar ortaya çıkmakta, bu ataklar sonucu zaten hastalar hastanelere gelmektedir. Ancak bundan daha öncelerinde hastanelere gidilmesi ve test yapılması şarttır. Erken teşhis birçok hastalıkta olduğu gibi MS hastalığında da önemli bir role sahiptir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.