Ana SayfaSağlıkYanlış Diyet Öldürebilir!

Yanlış Diyet Öldürebilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Aşırı kilolar Birçok insana sıkıntı veriyor. Dünyanın her yerinde her yıl milyonlarca insan aşırı kilolar yüzünden hayatını kaybediyor.

Son yıllarda diyetisyenlerin programları kilo vermede iradeli insanlara yardımcı olabilmektir. Fakat diyetlere çok fazla güvenmemek gerekiyor çünkü diyetlerinde yan etkileri mevcuttur, özellikle çok kısa sürede aşırı kilo vermenize yardımcı olan diyetlerin sağlıksız olduğu konusunda çeşitli araştırmalar ve bulgular var.

Bazı insanlar kilo vermek için öğünlerini atlamakta ya da tek bir besin kaynağından beslenmekte ve diğer ihtiyaçları göz ardı ederek kilo vermeye çalışmaktadır. Bu tip zararlı diyetlerin uygulanması sonucu saç dökülmesi depresyon kemik yoğunluğunun azalması su kaybı böbreklere zarar görmesi kalp hastalıkları kalp ritminin bozulması karaciğer hastalıkları gibi istenmeyen birçok hastalık ortaya çıkabilmektedir. Yanlış diyet öldürebilir.

Diyet yapmak yanlış değildir ama doğru diyeti yapmak gerekir

Diyetlerin amacı sizlerin sağlığını yeniden kazanmanıza yardımcı olmaktır ama yapacağınız diyet sağlığınızı kaybetmenize yol açıyorsa o diyeti yapmamanız gerekir. Bazı insanlar kilo vermek uğruna sağlıklarını bile feda edebilecek kadar kilolardan nefret etmeye başlarlar. Bu da psikolojik bir destek gerektiren ayrı bir rahatsızlıktır. Hiçbir şey insan sağlığı kadar değerli değildir. Kilo vereceğim diyerek çok yoğun diyetlere girip Kalp hastalıklarına ve geri dönüşü olmayan çeşitli kronik hastalıklara yakalanmamak için uygulayacağınız diyetin kulaktan dolma bir diyet değil, birçok analizden sonra bünyenize en uygun diyet olması gerekiyor. Unutmayın ki yanlış diyet öldürebilir.

Doğru Diyeti Bulmak

Bunu belirleyecek olan faktörler, yaşınız kilonuz cinsiyetiniz kilo fazlalığınız yağ oranınız varsa kronik hastalıklarınız yaşam tarzınız ekonomik durumunu sosyal durumunuz hangi diyetin en uygun olacağını belirleyecek faktörler arasındadır.

Diyeti uygulamaya geçmeden önce size yeterince protein vitamin mineral su desteği sunup sunmadığını bakmanız gerekir. Genellikle en sağlıklı diyetler protein ağırlıklı karbonhidrat alımını düşüren diyetlerdir. Bütün sağlıklı diyetler trans yağlardan ve doymuş yağlardan uzak durmanızı öğütler. İnsan sağlığı için çok zararlı olan beyaz ekmek ve beyaz un mamullerini kesmenizi önerirler. Ayrıca bütün sağlıklı diyetlerde günlük 40 dakika yürüyüş mutlaka olmalıdır. Aynı şekilde sağlıklı diyetlerde günde iki buçuk litre bünyemize uygun olarak su tüketmeniz gerekmektedir. Çünkü Su olmadan metabolizmanızın sağlıklı çalışması ve yediğiniz yemeklerin sirkülasyonu mümkün olmaz. Sindirim sistemi boşaltım sistemi diğer sistemlerle ortak senkronize çalışırlar. Vücuda gereken enerjiyi büyük oranda kestiğinizde sistemlerin çalışmasında aksaklıklar olacaktır. O nedenle dengeli besin almak en önemli şeydir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.