Ana SayfaSağlıkHipertansiyon Nedir ? Yüksek Tansiyona Dikkat!

Hipertansiyon Nedir ? Yüksek Tansiyona Dikkat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon, modernleşmenin getirdiği pek çok hastalıktan biridir. İnsan sağlığını da derinden etkileyen bir hastalıktır. Hipertansiyon insanların sağlığa dikkat etmeden beslenmesi ve stresli bir yaşam sürdürmesi sonucu biraz da genetik faktörlerle gelişir.

Normal tansiyon değerleri

Herkes için ideal kan basıncı ya da normal kan basıncı 120/80 aralığında olmalıdır. Kan basıncı 140/90 seviyesine gelirse yüksek kan basıncı ortaya açar. Bu durum çok ölümcül olabilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Ciddi kalp krizi ya da inme, böbrek yetmezliğine yol açmak hatta beyin ve gözler damarlarını tıkamak gibi ağır zarar verebilir. Kan basıncı bir dijital ya da analog bir cihazla ile civa milimetre cinsinden ölçülür.

Temek yüksek Tansiyon Nedenleri

Temelde, yüksek tansiyon nedenleri stres, obezite, yüksek sodyum tüketimi ve kadınlarda hormon düzeylerindeki değişiklikler olarak şekillenir.

Yani özetle hayati tehlike arz eden yüksek kan basıncını düşürmek gereklidir. Doğal yöntemlerle yüksek kan basıncı ile başa çıkmak en iyi yoldur ve yüksek kan basıncı için ev yapımı kürler uygulanabilir. Bu kürler aynı zamanda yüksek tansiyon için başka ilaçlar olarak bilinmektedir:

Sarımsak yüksek kan basıncı azaltmak için en iyi doğal ev yapımı bitkisel kür olarak tavsiye edilir. Kalbi modüle etmek ve tüm vücut parçalarının doğru işleyişinde yardımcı olur. Sarımsak ve karanfil aynı zamanda baş dönmesi, nefes alma, mide bulantısı gibi sindirim sorunları, hipertansiyon belirtilerini hafifletir. iki ya da üç karanfil veya sarımsak kapsülleri yemek ve bunu her sabah yapmak hipertansiyon azaltılmasında olumlu sonuçlar doğurur.

Bal birçok hastalık için en sık önerilen çözümdür. Hipertansiyon ile mücadele etmek için, günde iki kez ince toz kimyon ve zencefil suyu ile karıştırılarak tüketilmelidir. Sahte bal işe yaramaz.

Limon kılcal damarların güçlendirilmesi için iyi bir doğal yöntemdir. Tansiyon hastalarının her gün ( mide şikayetleri yoksa) sabah aç karna ılık suya birkaç damla limon damlatması ve içmesi hazmı da kolaylaştıracaktır. Sıkılmış soğan suyu da kan basıncını düşürür. Ispanak ve havuç suyunu birlikte sıkarak içerseniz tansiyonunuzun 1-2 kademe düştüğünü görebilirsiniz. Aynı şekilde maydanoz limon karışımı da tansiyon düşüren kürler arasındadır.

İnsan kendi kendinin doktorudur

Sağlıksız beslendiğinizde ilaçların faydalarını az görürsünüz veya görmezsiniz. O nedenle diyet yapmanız gereklidir. Yağlı etlerden uzak durmak, tuzlu yiyeceklerden uzak durmak bilinen klasik önlemlerdir. Bu önlemleri almak hayatınızı uzatacaktır. Sigarayı bırakmanız ömrünüze ömür katacaktır. Fakat çok az insan sigarayı bırakmaktadır. KOAH akciğer kanseri ya da kalp krizi geçiren insanlar sigaranın zararlarını bizzat deneyimledikleri için sigarayı bırakırlar. Daha doğrusu sigara onları bırakır. Çok büyük bir kararlılığa ve iradeye sahip, psikolojik destek alarak, stres yapan tüm faktörlerden uzaklaşarak sigarayı bırakmak kolaylaşır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.