Ana SayfaSağlıkKirazın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kirazın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kiraz Latince  Prunus cinsine aittir. Kiraz antosiyaninler açısından zengindir – çilek kırmızı pigment. Bu antosiyaninler sayesinde kiraz yemek kişinin sağlıklı hale  gelmesine ve vücuda zarar veren oksitlerden kurtulmasına yarayan  antioksidanlar almasına yardımcı olur.

Son yıllarda kiraz suyu üzerinde devam eden araştırmalar kiraz ve kiraz suyu faydalarını ortaya çıkarmaktadır.

Kiraz Suyu Sağlık Faydaları

Antioksidanlar serbest radikallere dur diyebilen nadir meyvelerden biri olan kiraz, suyu çekilmeden kabukları ile birlikte tüketilmelidir.

Hepimiz meyve ve sebze sularının genel olarak antioksidanlar açısından zengin olduğu gerçeğinin farkındayız. Kiraz meyvesinde ise antioksidanlar daha fazladır, antioksidanlar örneğin kanser veya ateroskleroz gibi sağlık sorunlarına yol açan vücuda zararlı serbest radikalleri atmak için kiraz önemli bir işlev üstlenir. Her gıda maddesinin oksijen radikali emme kapasitesi açısından farklı düzeyleri vardır.

Gut azaltılması

Vişne suyu faydaları ve kiraz suyu faydaları arasında gut hastalığından muzdarip insanlara şifa olduğu bilinmektedir. Kirazda var olan antosiyaninler gut hastalarında eklem arasında oluşan ürik asit kristallerini eriterek yardımcı olur vücutta ürik asit seviyelerinin düşürülmesinde yardımcı olur. Ürik asit kristalleri yüzünden eklemlerde oluşan hasarları gidermenin en iyi yolu sadece taze kiraz tüketimidir.

KirazKolon Kanserini de Önlüyor

Antosiyaninler de önemli ölçüde kolon kanseri riskini azaltır. Bu nedenle, kirazın düzenli tüketimi tavsiye edilmiştir. Kiraz suyu faydaları arasında ayrıca  kalp sorunları kalp krizi ve inme riski azaltılmaktadır.

Vitamin Kaynağı

Vitaminler, ko-enzim görevi görürler. Vücut tarafından üretilmezler ama metabolizmanın işleyişi için son derece önemlidirler. Kiraz Sağlıklı bir kardiyovasküler sistem için tavsiye edilmektedir. Kiraz, kalp ve damar sağlığı için iyi olduğu bilinen flavonoidler içerir. flavonoidler dışında, A vitamini, beta karoten, fenol ve melatonin gibi yararlı içerikler de kirazda mevcuttur.

Kirazın Anti-Enflamasyon Özelliği

Kiraz suyu Faydaları optimal uzun mesafeleri koşmak zorunda olan atletlerin ihtiyaç duyacağı enerjiyi de içermektedir. Düzenli olarak vişne ve/veya kiraz  suyu tüketen sporcular diğer meyvelerin suları içmek diğerlerine göre daha az kas ağrısı çekiyorlar. Buda kirazın çok iyi bir kas ağrı kesici olduğunun kanıtıdır. Antosiyaninin iyi bir anti-biyotik olduğu da bilinmektedir.

Sinir ve Dolaşım Sistemi Üzerinde Kirazın Etkisi

Antosiyaninler sadece iltihabı azaltmada yardımcı değil, aynı zamanda diğer faydaları da var. Dolaşım problemleri olan insanlar antosiyaninlerin iyileştirici özelliklerinden yararlanmak için her gün düzenli olarak 100 gram kiraz yemek çok faydalıdır. Ayrıca kiraz yemek sağlıklı sinir işleyişini sağlar.

Uykusuzluk Çekenlere Kiraz Önerilmektedir

Avrupa ve Amerika’da kiraz üzerine yapılan araştırmalar ve Son çalışmalar vişne suyu ve kiraz suyunun uykusuzluk tedavisinde yararlı olduğunu gösteriyor.

Kiraz aynı zamanda bir antioksidan olan melatonin içerir. Bu doğal uyku alışkanlıklarının kazanılmasında yatıştırıcı özellik göstermektedir. Kiraz ve kiraz suyunun diğer faydaları ise şunlardır:

  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
  • Stres Azaltma
  • ruh halini dinginleştirme-sakinleştirme

Kiraz Suyu Miktarı

Her şeyin azı karar çoğu zarar. Bu ilkeden hareketle bu kadar yararı olan kirazın ve vişnenin çok aşırı tüketilmesinin zararlı olabileceğini hatırlamak gerekir. Günlük 100 gram kiraz tüketmek yararlı iken günde 1 kilo kiraz tüketmek zararlı olabilir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.