Ana SayfaDiğer İş İlanları2016 Kamu Personel Alım İlanı

2016 Kamu Personel Alım İlanı

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Terör örgütüyle bağlantılı olan kamu görevlilerinin açığa alınması sebebiyle boşanan kadrolara ne kadar atama yapılacağı merak konusuydu. Beklenen açıklama 8 Ağustos 2016 tarihinde yapıldı. İlgili bakanlıklardan 2016 Ağustos ayı itibariyle çeşitli kurumlara farklı pozisyonlarda toplam 37.098 kamu personeli istihdam edileceği açıklandı. Bu kurumlara atanacak personellerin pek çoğu için KPSS şartı aranmıyor. İşte o kurumlar ve istihdam edecekleri personel sayıları şöyle; 

Adalet Bakanlığı Personel Alımı:

Koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, yazılım mühendisi, elektronik mühendisi, makine mühendisi, mimar, psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı kadrolarından toplam 145 kişi istihdam edilecek. İdari hakimlik, adli hakimlik ve savcılık kadrolarına toplam 3.000 kişi ceza infaz kurumu katipliği kadrosuna 201 kişi, infaz ve koruma memurluğu kadrolarına 3258 kişi sağlık personeli kadrolarına 63 kişi alacağını açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Alımı:

Hava kuvvetleri komutanlığı sözleşmeli er kadrolarına 5.000 personel alacağını açıkladı. Adaylarda aranan şartlar T.C Devleti vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak, erkek olmak, 20 yaşını doldurmuş olmak.

Polis Memuru Personel Alımı

Polis memurluğu kadrolarına 10.000 personel atanacağı açıklandı. Adaylarda aranan şartlar T.C Devleti vatandaşı olmak, en az lisans mezunu olmak, KPSS p3 türünde 60 puan almış olmak.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı

Milli eğitim bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik kadrolarına çeşitli dallarda toplam 15.000 öğretmen istihdam edeceğini açıkladı. Sözleşmeli öğretmenlik için ön kayıtlar 07.08.2016 tarihiyle başladı. Bakanlığın şubat ayında kadrolu olarak 35.000 civarında öğretmen ataması yapması beklenmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Alımı

Çevre ve şehircilik bakanlığı Diyarbakır, Hakkâri ve Şırnak ve Mardin de istihdam edilmek üzere tam 32 adet sözleşmeli personel alacağını açıkladı. Adaylar için KPSS şartı öngörülmedi. Adaylarda aranan şartlar 40 yaşını doldurmuş olmamak, en az lisans mezunu olmak, mezuniyet ağırlıklı not ortalaması 3,00 üzerinde olmak ve YDS veya KPDS sınavlarında en az E düzeyinde puan almış olmak ve bakanlıkça yapılacak sınavda 70 ve üzerinde puan almaktadır. Alınacak personellerin avukat, mimar, inşaat mühendisi, harita mühendisi, elektrik elektronik mühendisi jeoloji mühendisi ve jeofizik mühendisliği kadrolarından olacağı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.