Ana SayfaKariyerStartup Yönetimi Nasıl Olmalı ?

Startup Yönetimi Nasıl Olmalı ?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Startup ruhu ve çalışma disiplini klasik şirket yapılarından farklıdır. Büyümeye odaklanmış bir ekip deyim yerindeyse gece gündüz çalışarak projelerinin gelişimine odaklanırlar. Bunu severek ve isteyerek yaparlar. Bu noktada doğru ekibin bir araya gelmesi bir startup için hayati önem taşır.

Girişimci ve Startup

Patron, müdür vb. gibi kavramlardan çok ekip ruhu önemlidir. En başında girişimci bu yapıyı kurarken buna dikkat etmeli ve gelen her bireye bunu hissettirmelidir ancak tabi karşı tarafta cevap vermelidir. Yüksek maaş, sabit çalışma saatleri, birçok sosyal hak vs. gibi detaylar Startup da en azından ilk aşamada konuşulmaz. Hatta konuşulması abes kaçar. Ancak hisse paylaşımı gibi durumlar olabilir. Bu ne kadar bir sermaye ile yola çıktığınızla da alakalı bir durum. Ya da bakış açınızla. Büyümeye göre ya da direk olarak çalışanlarınızı şirkete ortak yapabilirsiniz. Bu durumun ciddi artıları olacaktır. Çünkü sahiplenme duygusu çok daha yüksek olacaktır. Ancak belirttiğimiz gibi bu sadece denenmiş yöntemlerden biri farklı şeylerde olabilir. Yılsonu kazanç payı gibi… Önemli olan proje duyduğunda heyecanlanan, ben bu projeye bir şeyler katabilirim ve büyümesinde rol oynayabilirim diyen kişilerin bir araya getirilmesidir.

Startup Yönetimini Olumsuz Etkileyen Şeyler

Öncelikle yeni bir girişim demek bir noktada birçok aksaklık, beklenmedik gelişme, stres, sonuç alamama, mali disiplinsizlikler demek. Bunlar girişimciyi ilk başlarda çok yoran hatta pes ettiren şeylerdir. Ülkemizde birçok startup kuruldukları ilk yıl batmışlardır. Birçok sebebi vardır ama genel hatları bahsettiğimiz şeyler. Yeni olan bir şeyi hem bozulmadan tutmak hem de ilerlemesini sağlamak hiçte kolay değil. Bu noktada Startup yönetirken bazı detaylara çok dikkat etmelisiniz. İş planı iyi oluşturulmalı ve mümkün olduğunca her zaman iş planına göre hareket etmelisiniz. Ekip bu iş planına doğru bir şekilde kanalize edilmeli ve kimin ne olduğu net bir biçimde belli olmalıdır. Bu birilerini sınırlamak ya da kalıplara sokmak değildir. Herkes bir şeyler katmalıdır. Kimin elinde kepçe olacak, kim tabağı tutacak bunların çok net belirlenmesi gerekiyor. Bu detaylarda vakit kaybetmek girişiminden zaman yemektir.

Ekip Neden Burada Olduğunu Her Zaman Hissetmeli

Ben neyin parçasıyım sorusunun cevabında herkes kendini önemli görmeli ve yaptıklarıyla daha iyilerini yapmak için gereken gücü ve motivasyonu kendinden bulmalıdır. Bunu başarabilecek yegâne kişi girişimcidir. Yaklaşımınız ve yaptıklarınızın onların nezdinde yaptıklarıyla uyumu ne kadar başarılı olabileceğinizi gösterecektir. Tabi bazen işler ters gidecek ve uyuşmazlıklar olacaktır. Burada her iki taraf içinde vakit kaybetmemek önemlidir. Sonuç alamadığınız kişiyle vakit kaybetmek ya da sonuç alırım kumarına girmek doğru olmayacaktır. Bu süreci özellikle en başta hızlı tutun. Sınırları ve kişilerin ulaşması gereken noktaları belirleyin ve sonra bırakın. Kim hareket ediyor, kim yerinde sayıyor, kısa sürede ortaya çıkacaktır. Startup anlayışını benimseyen kişinin her zaman odağında proje vardır. Bu sizin sağlama yapmak için en büyük kozunuz. Çünkü kişi, bilir ki proje büyürse bende büyüyeceğim ve yeni gelişmeler olacak. Bu gelişmeler ışığında bugün birçok proje Startup aşamasından devasa şirketlere dönüşmüşlerdir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.