Ana SayfaSağlıkBaşarılı Çocuklar Yetiştirmek İçin Anne-Babalara 4 Öneri

Başarılı Çocuklar Yetiştirmek İçin Anne-Babalara 4 Öneri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çocuklarının yeteneklerini ortaya çıkarıp başarı duygusunu yaşamalarını sağlamak ve onları güzel bir hayata hazırlamak için bütün ebeveynler olanca gücüyle gayret gösterirler. Onlara kah özel dersler aldırırlar, kah çeşitli kurslara (resim, gitar, keman, bale vb.) gönderirler, kah sportif faaliyetlerde başarıyı yakalamaları için uğraş verirler. Her şey onların başarısı içindir. Peki başarılı çocuklar yetiştirmek için hangi yolları izlemeliyiz?
 
1-) Erken Başlamak Önemli
 
Çocuklar keşfedilmeyi bekleyen yeni birer kıta, bulunmayı bekleyen birer hazine gibidir. Çocuklarımızın yeteneklerini ne kadar erken fark eder ve bu doğrultuda eğitim almalarını sağlarsak, başarıyı yakalamaları o kadar kolay ve hızlı olacaktır. Çocuklarımızı iyi tanımalı ve tabiri caizse onları, yeteneklerini keşfe hazır birer antrenör gibi gözlemlemeliyiz. Bunu yaparken kıyaslama ve çocukları bir yarış atı gibi görme eğiliminden ise katiyetle sakınmalıyız. Onlara yeteneklerini ve başarılı olabilecekleri alanları ortaya koyabilecekleri imkanlar sunmak başarıyı getirecektir ve bu her anne-babanın asli bir görevidir.
 
2-) Klasik Ebeveyn Tutumlarından Uzak Durmalı
 
Çocuklar anne ya da babayı (aileden aileye değişkenlik gösterebilir) evde otoriteyi temsil eden bir devlet başkanı gibi görürler. Bu bizim gibi ataerkil toplumlarda sık görülen bir durumdur. Oysa biz çocuklarımıza, arkadaşlıkla/ebeveynlik arasındaki ince çizgiyi koruyarak, iyi bir rehber gibi yaklaşmalıyız. Çocuklarımızın kendilerini gerek sözlü, gerekse davranışsal olarak ifade etmelerine izin vermeliyiz. Çekingen ve kendini ifade edemeyen bir çocuktan başarı beklenemez.
 
3-) Eğlenceli Öğrenme Yöntemleri Geliştirmeli
 
Her çocuğun öğrenme stili farklıdır. Çocuklarımızın zihni tıpkı birer sünger gibidir. Ne verirseniz onu alır. Ama öncesinde, çocuğumuzun zeka türünü, gerekirse profesyonel bir yardım alarak tespit edip ona göre eğlenceli öğrenme stilleri geliştirmesine yardımcı olmalıyız. Görsel, işitsel, dokunsal zeka türlerinden hangisine sahip olduğunu bildiğimiz çocuğumuzun başarıyı yakalamasına yardımcı olmak çok daha kolay olacaktır.
 
4-) Seçme Özgürlüğü Tanımalı
 
Çocukların hayal dünyası o kadar büyüktür ki, biz bunu sanki hiç çocuk olmamışız gibi bir türlü anlayamayız. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmelerine imkân tanıyacak seçimler yapmalarına izin vermeliyiz ki başarılı olabilsinler. Hayal etmeyen, seçim özgürlüğü olmayan bir çocuktan başarı beklemek hayaldir. Yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirmeleri için onlara olanak sağlamalıyız. Ressam ya da arkeolog olmak istiyorlarsa bırakın seçimlerini kendileri yapsınlar. Unutmayın ki başarı, severek yapılan bir işle ve mutlu iş yaşamıyla birlikte gelir. İşinde başarılı olan birinin iyi paralar kazanması ise kaçınılmazdır.
 
Psikolojik Danışman
Ercüment EŞSİZ
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.