Ana SayfaSağlıkSaç Dökülmelerini Engelleyen ve Saçlarınızın Sağlıklı Büyümesine Yardımcı Olan 10 Doğal Besin...

Saç Dökülmelerini Engelleyen ve Saçlarınızın Sağlıklı Büyümesine Yardımcı Olan 10 Doğal Besin Maddesi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnsanların büyük bölümünün kötü bir görünüm olduğunu düşündüğü kellik problemi ile karşı karşıya kalmak istemez. Özellikle de kadınlar için çok korkutucu bir durum olan saç dökülmesi, güzelliğin kaybedilmesi endişesi ile psikolojik bazı problemlere bile yol açabilir.
 
Sağlıklı bir yetişkinin kafasında yaklaşık yüz bin saç teli bulunmakta ve günlük ortalama yüz saç teli ise dökülmektedir. 
 
Saç dökülmesi, genler ve yaşlanmadan kaynaklı olmakla birlikte, yapılan araştırmalar sigara kullanımının, hormonal dengesizliklerin, aşırı stresin, çevresel faktörlerin, kafa derisi enfeksiyonlarının, kullanılan birtakım ilaçların, bazı diyetlerin, otoimmün kaynaklı hastalıkların ve demir eksikliğinden kaynaklı aneminin de saç dökülmesine sebep olduğunu ortaya koyuyor.
 
Her geçen gün piyasaya, saç dökülmesine engel olduğu söylenen, kimyasal içerikli ve insan sağlığına telafisi imkânsız zararlar veren yeni ilaçlar sürülmektedir. Bunların yerine, hiçbir yan etkisi bulunmayan ve doğal yöntemlerle saç dökülmesini engelleyip, saçlarınızın sağlıklı bir biçimde uzamasına yardımcı olan 10 doğal besin maddesini aşağıda sizler için sıraladık.
 
1- Hindistan Cevizi Sütü
Hindistan cevizi sütü, saç dökülmelerine karşı, en etkili doğal çözümdür. Saç tellerinin sağlıklı bir biçimde büyümesine yardımcı olan, potasyum, demir ve yağlı asitler gibi temel besin maddeleri yönünden zengin olan Hindistan cevizi sütü, kafa derisini besler, kirlenmeye karşı saç tellerini korur ve saç tellerinin gövdesine nüfuz ederek saçınızın gün boyu nemli kalmasına yardımcı olur. Keratin açısından zengin yağ asitleri içeren bu besin ayrıca, saç tellerini güçlendirerek, kırılmaları da engeller. Saçlara parlaklık kazandırır.
Hindistan cevizi sütü saçlara masaj yolu ile uygulanarak birkaç saat bekletilir ve daha sonra saçlar durulanır.
 
2-) Çemen ve Methi Tohumu
Kafa derisine ve saçlara uygulanan bu iki baharat tohumu, saç tellerini güçlendirerek saç dökülmesine engel olur. Bu tohumlar zengin protein ve nikotinik asit içerir. Ayrıca saçların kırılmasını ve önleyen ve saç tellerini nemlendiren lesitin içeren çemen tohumu, saçların sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur.
Bir avuç çemen tohumu geceden suya bırakılır. Gece boyunca macun şeklini alan tohum masaj yoluyla saça uygulanır ve 40-60 dakika arası bekledikten sonra saçlar durulanır. Bir hafta boyunca uygulanan bu yöntemin sonucunda saçlarınızdaki büyümeyi gözlemleyebilirsiniz.
Not: Methi tohumu ayrıca anne sütünü arttırmaya da yardımcı bir baharattır.
 
3-) Yumurta Maskesi
Sağlıklı saçlara kavuşmak için yeryüzünde uygulanan en eski ve en doğal yöntemlerden biri de yumurta maskesi yöntemidir. Restoratif özelliğe sahip ve besin değeri çok yüksek olan yumurta akı, içerdiği, iyot, selenyum, fosfor, demir, kükürt ve çinko sayesinde saç tellerine parlaklık kazandırır ve kaybedilen saç tellerinin yeniden kazanılmasına yardımcı olur. Herkes tarafından bilinen ve ev ortamında hazırlanması oldukça kolay olan yumurta maskesi, saçlarınızın eski doğal güzelliğine kavuşmasını sağlayacak yöntemlerden biridir.
 
4-) Soğan Suyu
Soğan suyu, kafa derisinde kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olan sülfürük asiti yoğun bir biçimde içermektedir. Kan ve oksijen dolaşımının yetersiz olması, saç tellerinin yıpranıp dökülmesinde en büyük etkenlerden biridir. Soğan suyu saç tellerinin dökülmesini engeller ve saç köklerinin yenilenmesini sağlar. Kafa derisi üzerindeki mikropları öldüren soğan suyu ayrıca içerdiği kükürt ile saçların uzamasında önemli bir rolü olan kalojen oluşumuna yardımcı olur. İyi bir durulamadan sonra saçlarınızın soğan kokmasını engelleyebileceğinizi düşünüyorsanız saç dökülmesine karşı soğan suyu da etkili bir yöntemdir.
 
5-) Aloe Vera
Besin içeriği yüksek pek çok proteolitik enzimi içerisinde barındıran aloe vera, saçların dökülmesini engeller ve sağlıklı bir biçimde büyümesini sağlar. Gözeneklerin açılmasına yardımcı olan aloe vera, ölü kafa derisi hücrelerinin de temizlenmesini sağlar. Aloe vera suyunu veya jelini saçınıza uygulayıp 1 saat bekledikten sonra kafanızı durulamanız yeterli olacaktır.
 
6-) Hint Bektaşi Üzümü
Sağlıklı bir saç büyümesi için büyülü bir etkiye sahip olan Hint Bektaşiüzümü, yoğun C vitamini içermekle birlikte, anti bakteriyel, antioksidan, exfoliating ve inflamatuar özelliklere sahiptir. Bir çorba kaşığı Hint Bektaşiüzümü yağı, birkaç damla limonla karıştırılarak saçlara masaj yapılarak uygulanabilir.
 
7-) Patates Suyu
Yetersiz beslenme saç dökülmelerine neden olan bir başka etkendir. Kuru ve ince saçlara sahip iseniz, saç teli kırılmaları yaşıyorsanız, B6 vitamini, A vitamini ve ayrıca fosfor, manganez, kalsiyum, niasin(B3) açısından zengin olan patates suyunu saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Patates suyu, saçlarınızın kurumasını engelleyecek ve saç köklerinizin beslenmesine yardımcı olacaktır.
 
😎 Limon Suyu
pH değeri yüksek bulunan ve C vitamini açısından çok zengin olan limon suyu, kafa derisindeki ölü hücrelerin temizlenmesine ve saçlarınızın büyümesine yardımcı olur. Ayrıca saçlarınızın dökülmesini ve kepek oluşumunu engeller.
 
9-) Doğal Yağlarla Masaj
Alma yağı, Hint yağı, zeytin yağı, hindistancevizi yağı, biberiye yağı, argan yağı, emu yağı, buğday tohumu yağı, jojoba yağı ve hardal yağının, saç dökülmesini engellediği ve kafa derisinde kan dolaşımını hızlandırdığı bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Bu yağlarla saç diplerine masaj yaparak sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.
 
10-) Meyan Kökü Macunu
Meyan, saç ve saç derisi problemleri ile baş etmede çok güçlü bir bitkidir. Meyan kökü, gözenekleri açarak saçlarınızda kepek, pullanma ve tahriş oluşumunu engeller. Sütle karıştırılarak oluşturulan meyan kökü macunu, bir bone yardımı ile gece boyunca uygulanır.
 
Her geçen gün daha çok artan saç ve saç derisi problemlerinin önüne geçebilmek için, beslenmeye dikkat edilmeli ve bu problemlerle başa çıkmada doğal yöntemler tercih edilmelidir.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.