Ana SayfaKariyerBu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde tıbbi ve teknoloji alanlarda kaydedilen ilerleme ile her gün yeni meslek alanları ortaya çıkmakta. Sizler için tüketicisi çoğalan alanları, oluşan yeni iş alanlarını ve istihdam sayılarını inceleyerek gelecekte önemli olabilecek meslekleri listeledik. Kariyerinizi bu alanlarda yapmanız halinde gelecekte işsiz kalmanız bir yana, yüksek miktarlarda maaşlarla çalışabilirsiniz.

Geleceğin Meslekleri

Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği

İnternet ağının gelişmesi, her gün yeni bir teknolojik aletin çıkması ve bu aletlere duyulan ihtiyaçlar mesleğimizi önemli bir yere taşıyor. Yediden yetmişe herkesin bilgisayar vb. teknolojik aletlerle içli dışlı olması bile mesleğin önemini sergiliyor. Bu alanda şirketlerin hızla artmasıyla birlikte şirketlerde çalışacak kişi sayısı da günden güne artıyor. Gelecekte bu meslekle işinizi düzgün yapmanız halinde çok güzel paralar kazanabilirsiniz.

Diyetisyenlik & Gıda ve Beslenme Mühendisliği

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Diyetisyenlik & Gıda ve Beslenme Mühendisliği

Dünyada yaygın olan obezite hastalığı ve buna sebep olan fastfood satan iş yerleri bu mesleklerin ileride ne kadar önemli olacağının göstergesi. İnsanoğlu her şeyden vazgeçer de bir tek yemekten vazgeçmez. Çoğu insan bu fastfood dediğimiz sağlıksız ve çok lezzetleri yememeye dayanamıyor. Bunun yanında inorganik, yani doğal olmayan sebze ve meyvelerin artışı insanları sağlıksız beslenmeye itiyor. Obezite ve türevi hastalıkların başlıca sebepleri bunlar. Haliyle gelecekte diyetisyenlik ve gıda – beslenme mühendisliği mesleklerini iyi günler bekliyor.

Evlilik ve Aile Terapistliği

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Evlilik ve Aile Terapistliği

Günümüzde evlenen her üç çiftten biri boşanıyor. Haliyle ortada kalan çocuklar oluyor. Bu sebeple çocukların, annenin ve babanın da bu süreci profesyonel olarak atlatması için terapistlere başvuruluyor. Gitgide artan boşanmalar ve ailelerde oluşan psikolojik sorunlar evlilik ve aile terapistliği mesleğini daha da popüler kılıyor.

Sağlık Yönetimi

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Sağlık Yönetimi

Günden güne yeni hastanelerin açılması ve bu hastanelerde gereken istihdam edecek çalışanı karşılamak adına sağlık yönetimi alanının gelecekte popülerleşmesi oldukça muhtemel. Özellikle günümüzde bile özel sağlık alanında büyük yatırımlar dönüyor ve yöneticilere oldukça iyi maaşlar veriliyor.

Çevre Mühendisliği

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Çevre Mühendisliği

Nüfusun artmasıyla oluşan düzensiz şehirleri yaşanabilir bir alana çevirmek için çoğu ülke ve belediye kaliteli çevre mühendislerine başvuruyor. Bunun yanı sıra özel şirketlerde inşa ettikleri küçük şehirlerinde çalışmaları için çevre mühendisleri aramakta. Gayrimenkul sayısının artmasıyla çevre mühendisliğinin ileride daha önemli bir rol alacağı kesin.

Finans Uzmanı ve Analisti

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Finans Uzmanı ve Analisti

Finans piyasalarının gitgide büyümesi, finans analistlerine olan ihtiyacın artmasına sebep oluyor. Özellikle büyük şirketlerin fonlarının ve borsa hisselerinin doğru yatırımlarla değerlendirilmeleri için işinde iyi analistlere olan ihtiyaç ileride artacak gibi gözüküyor. Eğer ansızın bir gün para denilen şey yok olursa işler değişebilir tabii.

Fizyoterapist

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Fizyoterapist

Yaşlı ve engelli nüfus oranının artması fizyoterapistliğin önünün açık olduğunu gösteriyor. Hatta fizyoterapistlik başlığı altında gelecekte yeni meslekler bile ortaya çıkabilir. Bunların yanı sıra fizyoterapistler spor kulüpleri ve futbol takımlarında da dolgun maaşlar ile çalışabilirler. Hatta günümüzde bazı sporcular özel olarak kendine fizyoterapist bile tutuyorlar. İstihdam sayısının az olması da fizyoterapistliği geleceğin önemli meslekleri arasına katıyor.

Estetik Cerrahi

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Estetik Cerrahi

İnsanların günümüzde en büyük takıntısı güzel gözükmeleri, estetik cerrahi mesleğinin istihdam sayısının artmasına sebebiyet veriyor. Güzel görünmek adına yapılan cerrahi ameliyatlar, günümüzde oldukça pahalı bir işlem olarak gözüküyor. Buna rağmen estetik cerrahilere günden güne duyulan ihtiyacın, güzelliğe olan bu hassasiyetin sürdükçe devam edeceğini düşünüyoruz.

Astronot

Bu Meslekler Gelecek Vaat Ediyor! İşte O Meslekler - Bankacıyım
Astronot

Belki günümüzde hayal olarak gözüküyor olabilir ancak gelecekte en önemli mesleklerden biri olacak. Dünya etrafında yüzlerce uydu var ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu uyduların bakımı ve oluşan aksaklıklar nedeniyle astronotlar kullanılıyor. Bunun dışında artık dünyanın ölmeye başladığına ve yeni gezegenlerin keşfedilmesinin gerektiğini söyleyen bilim adamları da mesleğin önemini kanıtlar vaziyette. Geçtiğimizde dönemlerde Mars’ta koloni kurabilmek amacıyla NASA tarafından alanında uzman beş kişi seçildi. Bu grubun önümüzdeki günlerde seyahate başlamaları düşünülüyor. Günümüzde bile bu projelere milyar dolarlar harcanıyor. Para kazanmaktan öte insanlık tarihi için önemli bir insan bile olabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.