Ana SayfaEkonomiBin Kişiye İş Güneş’ten

Bin Kişiye İş Güneş’ten

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi yeni projelerle bin kişiye iş sağlayacak. Konya Karapınar ilçesine güneş enerjisi santrali kuruluyor. Burada üretilecek enerji 600 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak ve yatırım kapsamında bin kişiye istihdam sağlanacak.

2010’da başlayan Türkiye’deki enerji çeşitliliğini artırma ve yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma süreci ile ilgili projeler hayata geçmeye başlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Konya Karapınar Güneş Enerjisi Santrali projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

1 Milyar Doların Üzerinde Yatırım

GES projesinin kurulacak fabrika ayaklarıyla birlikte en az 1milyar 300 milyon dolar olduğunu belirten Albayrak, burada üretilecek enerjinin 1,7 milyar kilovatsaat olacağının altını çizdi. Ayrıca enerji güvenliği sağlayan yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılması açısından bu proje büyük önem taşıyor. Konya Karapınar bin megavatlık kapasitesiyle dünyadaki en büyük güneş tarla alanlarından bir tanesi. Dünyadaki en büyük yenilenebilir enerji kaynak alanlarından (YEKA) olan Karapınar ilçesine kurulacak olan güneş enerjisi santrali sadece Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamayacak. Karapınar güneş enerjisi santrali aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak. 2 bin hektarlık bir alanda kurulacak olan bu santralin ihalesi Aralık 2017 de yapılacak.

İhale şartı gereği elektrik alım noktasında fiyat açık eksiltme usulü ile en uygun fiyat verecek firma tarafından alınabilecek. Bu ihale sadece yenilenebilir enerji maliyetlerinin düşmesiyle değil, yerli üretim, fabrika ve teknolojinin yerelleşmesi açısından Türkiye’de bir ilk niteliğindedir.

Güneş enerjisi santrali her yönüyle yerli bir yapım olacağını belirten Albayrak; projede yerli teknoloji, yerli Ar-Ge ve aynı zamanda yerli mühendis istihdam şartının olduğuna da dikkat çekti. Bakan Berat Albayra; fabrika kurulumunda 700, işletmesinde 350 ve Ar-Ge’de ise 100 mühendis olmak üzere toplam bin kişiye istihdam sağlanacağını da dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.