Ana SayfaEkonomiMedya Devi Müthiş Rakama Satılıyor!

Medya Devi Müthiş Rakama Satılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan Time Warner, AT&T’ye 85,4 milyar dolara satılıyor.

Time Warner Inc. haber, müzik, televizyon, film, kitap, dergi gibi yayınlar yapan, merkezi New York City’de bulunan, dünyanın önde gelen sayılı büyük medya şirketlerinden biridir. Time Warner televizyonculukta olduğu gibi video oyunlarında da güçlü bir firma.

CNN, TNT, Cartoon Network gibi kanalları bünyesinde bulunduran yayın şirketi ayrıca günümüzde en büyük film prodüksiyon ve TV yayın şirketlerinden biri olan Warner Brothers Entertainment Inc.’nin sahibidir. Time Warner’ın sahibi olduğu şirketler arasında; AOL, New Line Cinema, Time Inc., HBO, Turner Broadcasting System, The CW Television Network, The WB.com, Warner Bros, Kids WB, Cartoon Network, Boomerang, CNN, DC Comics, Hanna Barbera, Cartoon Network Studios, Castle Rock Entertainment gibi şirketler bulunmaktadır.

AT&T ise (Amerikan Telefon ve Telgraf Şirketi) çok uluslu bir telefon şirketidir. Merkezi Whitacre Tower, Amerika’nın Dallas eyaletindedir. Alexander Graham Bell tarafından kurulan Bell Telefon Şirketi ile birleşmiştir.  Bell Telefon Şirketi ile birleşen AT&T kimi dönemlerde dünyanın en büyük telefon şirketi olma özelliğine sahip olmuştur. Daha sonra yasal sebeplerden dolayı Bell Sistemleri’nden ayrılmak durumunda kalmıştır.

Rakam 110 Milyar Doları Bulacak!

Günümüzde ise televizyonculukta, film sektöründe dev bir firma olan Time Warner, ABD’nin GSM operatörü devlerinden olan AT&T’ye satılıyor. AT&T’nin Time Warner için yapacağı ödeme miktarının; şirketin borçları da göz önünde bulundurulduğunda 110 milyar dolar seviyesine ulaşması beklenmektedir. AT&T’nin ve Time Warner’ın yetkilileri önümüzdeki günlerde satış işlemini resmen açıklayacakları belirtiliyor. AT&T’nin satın alma için Time Warner hisse sahiplerine hisse başına 110 dolar ödeyeceği söyleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.