Ana SayfaSigortaSigorta Fiyatına Kasko

Sigorta Fiyatına Kasko

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kaskoda fiyat yerinde saydı. Trafik sigortasında prim miktarları yükselirken kasko ücretleri değişmedi. Özellikle otomobillerde kaska fiyatı bin lira civarında seyrediyor. Sürücüler son yılların en düşük kasko fiyatlarını ödüyor.

2016 eylül ayı rakamlarına göre piyasadaki tüm araçlarda fiyat artışı geçen yılın rakamlarına göre yüzde 2 civarında. Bu oran enflasyon ile birlikte yorumlandığında fiyatlarda yüzde 5 oranında bir gerileme söz konusu. Uzmanlar tarafından belirtilen rakamlar otomobil kaskosunun günlük 2,7 Türk lirası civarında olduğu yönünde. Bu fiyat içinse “sudan ucuz” tabirini kullanıyorlar.

Her 5 Aracın 1’i Kaskolu

Verilere göre Türkiye’deki bütün araçların yüzde 21’i kasko güvencesine sahip. Yani Türkiye’deki 20 milyon 729 araçtan yalnızca 4 milyon 400 bin civarında araç kaskolu. Sigorta bilgi merkezinden derlenen bilgilere göre araç bazında ortalama kasko fiyatları şu şekilde değişiyor; taksilerde bin 500, minibüslerde bin 100, otobüslerde 7 bin, kamyonetlerde 830, kamyonlarda 2 bin 300, motosikletlerde bin 200, traktörde 400 Türk lirası civarında. Verilere göre en yüksek kasko primi ödeyen araçlar otobüsler ve motosikletler. Sigorta şirketlerinde yapılan araştırmaya göre 2016 yılının ilk 6 ayında satılan kasko sigortasından 3 milyar Türk lirası prim elde ettiler. Buna karşılık 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 70 oranında tazminat ödediler. Yani kasko sigortasından kazandıkları 3 milyar Türk lirasının 2,9 milyon kadarlık kısmını hasar olarak müşteriye geri ödediler. Sigorta şirketleri özellikle otomobillerde kasko sigortasından 1,9 milyar Türk lirası kazanıp, 1,8 milyar lirasını hasar olarak geri ödediler.

Genel toplamda 2016 yılının ilk yarısında sigorta şirketleri kasko sigortasından 276 milyon Türk lirası kar elde ettiler. Sigortacılar trafik sigortasında yaşanan krizin yakında kasko sigortasında da yaşanabileceğini vurguluyor. Kasko prim ücretlerinin düşük olmasının sebebi olarak fiyatta yaşanan rekabeti gösteren sigortacılar, zaten karlarının az olduğunu eğer zarar etmeye başlarlarsa kasko prim ücretlerinin patlayabileceğini dile getirdiler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.