Ana SayfaEkonomiGalatasaray Riva Satış İzniyle Borsa’da Uçuşa Geçti

Galatasaray Riva Satış İzniyle Borsa’da Uçuşa Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Galatasaray hisseleri haftaya yükselişle başladı. Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek’in Riva ve Florya arazilerini geliştirme projesinin Galatasaray genel kurulunda onaylanmasının ardından borsada Galatasaray hisseleri yüzde 15 oranında yükseliş gösterdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Galatasaray olağanüstü genel kurulu toplandı. Genel kurul toplantısında kulübün 500 milyon dolar borcunun bulunduğunu belirtildi.

Riva ve Florya İzni Doping Oldu

Bu 500 milyon dolar borcun yarısının bankalara olduğunu dile getiren Dursun Özbek, her yıl bankalara 50 milyon faiz ödemenin kulüp için büyük ekonomik yük olduğunu sözlerine ekledi. Çözüm olarak Galatasaray’ın İstanbul’da bulunan arazilerinden Riva ve Florya’yı elden çıkararak satılmasını ve bu arazilerden gelecek gelirle kulübün borcunun kapatılmasını önerdi. Dursun Özbek borcu tamamen kapatmadan, bankalara faiz ödemesi yapılmaya devam edildiği takdirde ödenilen yüksek meblağ faizle zaten bu arazilerin parasının 5 yılda kulüp kasasından çıkacağını belirtti.

Gayrimenkullerin satışı projesi Galatasaray genel kurulunca kabul edildi. Galatasaray genel kurulundan çıkan bu kararla, kulüp gelirlerinin artacağına ilişkin düşünceler Galatasaray hisse alım satımlarında hareketliğe neden oldu. Galatasaray geçen hafta spor toto süper ligini mağlubiyetle kapatmasına rağmen borsada haftaya yükselişle başladı. Geçen cuma 33,06 Türk lirasından kapanış yapan Galatasaray hisseleri, pazartesi gününe 37 lira ile başladı. Yani yaklaşık yüzde 12 oranında artış yaşadı. Bugün öğlen saatleri itibari ile cuma gününe göre yüzde 16 oranında artış gösteren hisse fiyatı 38,5 Türk lirasına yükseldi. Borsada işlem gören Galatasaray hisseleri yatırımcısına ekim ayı baz alındığında yüzde 12 oranında kazanç sağladı. 2016 yılı başından itibaren ise bu artış incelendiğinde yüzde 105 oranındaki kazanç adeta bu yılın rekoru konumunda oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.