Ana SayfaEkonomiBorsa 80 Bini Zorluyor

Borsa 80 Bini Zorluyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftanın ilk iş gününe piyasalar pozitif başladı. Dolar ve Euro’nun aşağı yönlü hareketinden de kuvvet alan Borsa İstanbul tırmanışa geçti. Bir aydır aşılamayan 80 binlik direnç noktası kırıldı.

Piyasalardaki olumlu hava; yurtdışından gelen müspet haberlerle de desteklenince Borsa İstanbul 100 Endeksi gün içerisinde 80 binin üzerini gördü.

Galatasaray Günün Kazanan ve Kazandıranı

Galatasaray Spor Kulübü’nün olağan genel kurulu cumartesi günü toplanarak kulübün geleceğine dair önemli bir karara onay vermişti. Riva ve Florya’nın satışından 500 milyon dolar civarında gelir bekleyen kulüp yönetimi düzlüğe çıkmak için gereken en büyük adımı attı. Bu adım piyasa yatırımcıları tarafından da olumlu bulundu ve sabah saatlerinden başlamak üzere Galatasaray hisselerinde yoğun talep yaşandı. Kulüp hisseleri yüzde 20’lik artışla 40 lira sınırına dayandı.

Borsa İstanbul 100 endeksi, günün ilk yarısında Avrupa’da açıklanan imalat verilerinin beklentileri aşması ve dolar kurundaki gerileyişin desteği ile saat 16.00 sıralarında 80 binin üzerini gördü. Bu nokta da gerçekleşen kar satışları ile tekrar gevşeyen BIST tekrar 79.500’lere kadar geriledi. Ancak artışın suni olmadığı gerçekleşen tepki alımlarıyla ortaya çıktı ve borsa tekrar 80 binin üzerine çıktı.

Kısa Vadede Hedef 80 Binin Üzerinde Tutunmak

Haftanın ilk işlem gününü yaklaşık yüzde 1,38’lik artış oranı ile tamamlayan Borsa İstanbul günü 80 bin sınırının hemen altında 79.930 puanda tamamladı. Son bir aydır aşılamayan 80 bin sınırını kısa vadede direnç noktası olarak nitelendiren uzmanlar; “Borsa İstanbul için ilk hedefin 80 bin sınırını kalıcı olarak aşmak ve 80 bin puan üzerinde tutunmak olmalı” noktasında birleştiler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.