Ana SayfaSigortaHüsnü Özyeğin Ergo’dan Sonra Şimdi de Asya Emeklilik’i Alacak!

Hüsnü Özyeğin Ergo’dan Sonra Şimdi de Asya Emeklilik’i Alacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fiba Emeklilik büyümeye devam ediyor. 2016 Mart ayında Ergo Emeklilik’i alarak katılımcı sayısını artıran Fiba Emeklilik satışa çıkarılan Asya Emeklilik’i bünyesine katarsa sektörde üst sıralara yükselecek.

FETÖ soruşturmaları nedeniyle Bank Asya’nın yönetimine devlet tarafından el konulmuştu. Bank Asya’nın iştiraki olan Asya Emeklilik satışa çıkarıldı. Asya Emeklilik’e; Fiba Emeklilik’in sahibi Hüsnü Özyeğin de talip. Bilindiği üzere Hüsnü Özyeğin 2002 yılında Fiba Sigorta’yı kurdu. 2010 yılında ise sahip olduğu Fiba Sigortayı 485 milyon liraya Japon iş adamlarına sattı. Daha sonra 2013 yılında sektöre geri dönen Özyeğin Fibahayat’ı kurdu.

Satışa Çıkarılan Emeklilik Şirketlerinin Değişmez Talibi

Özyeğin geçtiğimiz Mart ayında Ergo Emeklilik ve Hayat’ı satın alarak büyüme yolunda önemli bir adım atmıştı. Ergo Emeklilik’i alarak pazar payını yüzde 0,5’e yükselten Hüsnü Özyeğin, ayrıca katılımcı sayısını da artırarak 38 bine çıkarmıştı.

Hüsnü Özyeğin istikrarla büyümeye devam ediyor. Asya Emeklilik’i aldığı taktirde katılımcı sayısının 180 binlere çıkacağı söyleniyor. Fiba Emeklilik’in fon büyüklüğü ise 767 milyon lira olacak. Asya Emeklilik’i aldığı taktirde portföy büyüklüğü ve katılımcı sayısı bakımından 18 emeklilik şirketi arasında konumunu üst sıralara taşıyacaktır. Fiba Emeklilk, emeklilik şirketleri arasında önde gelen şirketlerle rekabet şansı yakalayabilecektir.

2017 yılının Ocak ayında başlayacak olan otomatik bireysel emeklilik sigortası (BES) için iş yerlerinin emeklilik şirketleri ile görüşmelerinin devam ettiği bildiriliyor. Otomatik BES ile 13 milyon kadar çalışan bu sisteme dahil olacak. Fiba Emeklilik’in de rekabette daha üst sıralardan yer alması için Asya Emeklilik’e sahip olması önem arz ediyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.