Ana SayfaKredilerİş Bankası 2/B Kredisi’nde 1,19’dan Başlayan Faiz Oranları!

İş Bankası 2/B Kredisi’nde 1,19’dan Başlayan Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş Bankası 2/B kredisi ile müşterilerine finansman sağlamaktadır. 2/B arazileri orman vasfını yitirmiş ve hazineye devrolmuş arazilerdir. 6292 kanun kapsamında satılan arazilerin ( 2/B arazileri ) hak sahipleri, arazilere İş Bankası’nın 2/B Kredisi kapsamında avantajlı koşullarla sahip olabilmektelerdir.

Banka, 2/B kredisi kapsamında uzun vade süresiyle müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamaktadır. 120 aya kadar olan vadelerle kredi geri ödemesi yapılabilmektedir. 2/B kredisi kapsamında kullanılan kredinin geri ödemelerinin yapılacağı vade süresine göre faiz oranları da değişiklik arz etmektedir.

120 Aya Kadar Vade Olanağı!

İş Bankası’nın söz konusu kredisi ile sağlanılan finansman 60 aya kadar olan vadeler ile geri ödenecekse bankanın uygulayacak olduğu faiz oranı aylık 1,19’dur. Söz konusu kredi 61 ile 120 ay arasındaki vadelerde ödenecek ise banka aylık yüzde 1,24 faiz oranı uygulanacaktır.

2/B kredisi peşin ödemelerde yüzde 60’a kadar olan indirimden faydalanmak isteyen müşterilere ve yüksek dönemsel ödemelerle bütçelerini sarsmak istemeyen hak sahiplerine banka tarafından sağlanmaktadır. Söz konusu şartlarda kredi kullanabilmek için krediye konu olan taşınmazın ipotek edilmesi gerekmektedir.

2/B kredisi kullanımında bahsi geçen yüzde 60’lık oran; 2/B yasası ile kamuoyuna duyurulan hak sahiplerinin arazilerinin satışında 400 metrekareye kadar olan kısmın piyasa değerinin yüzde 50’sinin esas alınacağı; satış bedelini peşin ödeyecek olan hak sahiplerine ekstra yüzde 20’lik oranda bir indirim uygulanacağı şeklindeki düzenleme baz alınarak hesaplanmıştır. İş Bankası’nın 2/B kredisinden finansman sağlayarak arazisini almak isteyen hak sahipleri İş Bankası’na yapacakları başvuru için hak sahibi olduklarını belgeleyen tebligat metnini bankaya ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca müşterilerin 2/B kredisi kullanabilmek için başvuru ücretini yatırdığını belgeleyen dekont ve gerekli diğer belgeler ile İş Bankası şubelerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.