Ana SayfaKOBİ"KOBİ'ler için Nefes Kredisi" Geldi!

“KOBİ’ler için Nefes Kredisi” Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz ekonomisin can damarları konumunda olan KOBİ’ler (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) için düşük faizli kredi kampanyası hazırlandı. Bu kapsamda 80 bin KOBİ’ye yıllık yüzde 9,90 faiz oranından 1 yıl vadeli kredi verilecek.

“KOBİ’ler için Nefes Kredisi” duyuru toplantısında açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım; Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası’nın katkıları ile mevduat karşılığı KOBİ’lere 5 milyar Türk Lirası’na kadar kredi verileceğini duyurdu. 

Başbakan Binali Yıldırım; “Yüzde 15 riski bankalar, yüzde 85 riski Kredi Garanti Fonu alacak. Böylece ilk etapta 80 bin KOBİ’mize bir nefes aldıracak, ihtiyacını görecek bir mali kaynak sağlamış oluyoruz” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan Açıklamalar!

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Kobiler İçin Nefes Kredisi” ile ilgili olarak; “3 ayda yaklaşık 80 bin KOBİ’mizin derdine derman olacağız. Bu kapsamda aylık yüzde 0,83, yıllık yüzde 9,90 oranında faizle KOBİ’lere 5 milyar Türk Lirası kredi sağlanacak. Bugün TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve KGF ortaklığında hayata geçirdiğimiz, devrim niteliğinde bir iş için bir araya geldik. Yaklaşık iki ay önce bu proje fikrini Sayın Başbakanımız ve Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ile konuşmuştuk. ‘KOBİ’ler yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanıyor, faiz baskısından nefes alamıyor. KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız’ düşüncesi ile hemen çalışma başlattık. Önce TOBB olarak 365 oda ve borsamız ile birlikte elimizi taşın altına koyduk. Tüm kaynaklarımızı birleştirdik ve ortaya koyduk. Sonra Hazinemiz ve Kredi Garanti Fonu devreye girdi. KOBİ’ler teminat bulamıyor, bankalarda risk gördükleri için onlara kredi veremiyordu. Başbakanımızın talimatlarıyla, Hazine destekli KGF kefaleti devreye girdi. KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine yüzde 85 kefalet sağlandı.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.