Ana SayfaEkonomiDolar 3,58 Oldu! Döviz Nereye Gidiyor?

Dolar 3,58 Oldu! Döviz Nereye Gidiyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Lirası hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Global çapta değerlenen Amerikan Doları, ülkemizde neredeyse iki kat hızla yukarı doğru ilerliyor. Düne 3,45 noktasından giren dolar şu dakika itibari ile (14:14) 3,59 lirayı zorluyor. (3. Kez Güncellendi!)

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçiminden beri dolar hız kesmeden artışına devam ediyor. Küresel bazda gelişmekte olan ülke piyasalarını baskı altına alan dolar, bahse konu ülkeler karşısında her gün yeni rekor kırıyor. Türk Lirası ise bu süreçte en çok değer kaybeden para birimi oldu. Bütün gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine oranla neredeyse 2 kata varan oranlarda değer kaybeden Türk Lirası negatif ayrıştı.

Türk Lirası’ndaki değer kaybı sadece Amerikan Doları karşısında değil, hemen hemen bütün para birimleri karşısında kendisini gösteriyor. Euro 2 günde 15 kuruşa yakın artış göstererek 3,81 Türk Lirası düzeyine yükseldi.

EKK Haberi de Çare Olmadı!

Amerikan Doları başta olmak üzere bütün para birimlerine karşı değer kaybeden Türk Lirası, bütün önlemlere karşı kayıplarını telafi edemiyor. Dövizdeki anormal değer artışını görüşmek ve ekonomik tedbirleri masaya yatırmak adına bu akşam Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacağı belirtilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) toplanma haberi de dövizdeki artışı frenleyemedi.

Bugüne 3,50 seviyesinden giriş yapan Amerikan Doları önce 3,48’e doğru geriledi ve hemen ardından 10 kuruşluk bir artış kaydetti. Hali hazırda 3,58 seviyesinden işlem gören dolar için tarihi zirveler her geçen gün yenileniyor. Euro’da da durum farklı değil. Güne 3,72 seviyelerinden başlayan Euro şu anda serbest piyasada 3,81 seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalar doların ve Euro’nun gidişatı hakkında pozitif değerlendirmeden uzak durmakta. Ekonominin aktörleri dövizdeki artışın geçici değil kalıcı olduğu ve yönün yukarı doğru devam edeceği konusunda neredeyse hemfikir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.