Ana SayfaBankacılıkKredi Başvurularının Reddedilmesinin Sebepleri Nelerdir?

Kredi Başvurularının Reddedilmesinin Sebepleri Nelerdir?

Kredi Başvurularının Reddedilmesinin Sebepleri Nelerdir? Kredi Başvuruları Neye Göre Reddedilir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Başvuruları Neye Göre Reddedilir?

Kredi kullanmak isteyenlerin kredi başvurularının onaylanmaması sık rastlanan durumlardandır. İstatistiklere bakılarak bu durum kolayca saptanabilmektedir. İstatistiklere göre kredi başvurularından %60 onaylanırken %40 reddedilmektedir. Bankalar çeşitli nedenlerden dolayı kredi başvurularına onay vermemektedir. Kredi başvurusunun reddedilme sebepleri arasında düşük veya yetersiz kredi notu, aylık maaşa göre yüksek tutarda kredi limiti belirleme, kötü istihbarat ve bankalar ile hiçbir ilişkinizin olmaması önemli yer tutar.

Kredinin reddedilme sebepleri arasında ön önemlisi yetersiz veya düşük kredi notudur. Kredi kullanma kolaylığıyla kredi notu doğru orantılıdır. Yani kredi notunuz arttıkça krediye ulaşabilirliğiniz artmaktadır. Bankalar kredi verecekleri müşterilerinin borçlarına sadık olmasını isterler ve kredi başvurusu yapanların borçlarına olan sadakati kredi notuna göre belirlenir. Dolayısıyla kredi notu düşük olanların kredi kullanmaları zor olmaktadır.

Kredinin reddedilme nedenlerinden biride aylık maaşa göre alınmak istenen kredinin tutarının yüksek olmasıdır. Bankalar kredi verecekleri müşterilerinin krediyi ödeyebilme durumuyla yakından ilgilenmektedir. Hal böyleyken kredi kullanmak isteyenlerin maaşa göre kredi hesaplamaları gerekir. Aksi takdirde kredi başvurularının reddedilmesi işten bile değildir.

Diğer sebeplere göre daha çok pürüz sayılan diğer kredi red sebebi ise hiçbir banka ile bağınızın olmamasıdır. Bankalar kredi kullanmak isteyen müşterileri hakkında çeşitli yöntemler kullanarak istihbarat toplarlar. Bu istihbaratlar da genel olarak kişinin bankalar ile münasebetini içermektedir. Dolayısıyla bankalarda hesabınızın olması, bankalar için veri olacağından dolayı bankalarla ilişkinizin olması gerekir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.