Ana SayfaEkonomiDolar Haftaya Yükselişle Başladı

Dolar Haftaya Yükselişle Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son yılların en yüksek artışını gösteren dolar bu haftaya da yükselişine devam ederek başladı. Geçtiğimiz Cuma günü 3,51 TL ile kapanışı yapan dolar kuru bugün 3,54 TL ile haftaya giriş yaptı. Euro da 3.75 TL seviyesinde seyrine devam etmekte.

Küresel piyasalarda dolara olan talebin artışıyla sadece Türkiye’de değil tüm dünyada dolar yükselişe geçti. Bu önlenemez yükselişte dolar, son 40 yılın en büyük yükselme eğrisini göstermekte. Bu yükselişin sebeplerinden biri ise FED’in Aralık ayında açıklaması beklenen faiz oranları. Ekonomistlerin tahminlerine göre, FED’in 2017 yılı için faiz oranlarında artış yapacağı düşünülüyor. Bu durum piyasadaki dolar talebinin artmasına sebep olarak dolar fiyatlarının yükselişini tetikliyor. Fakat FED’in faizleri arttıracağı yönündeki öngörü gerçekleşmezse dolarda hızlı bir düşüş yaşanması muhtemel.

Doların küresel yükselişindeki sebeplerden biri de Kasım ayında gerçekleşen ABD seçimleri olarak görülüyor. Yeni ABD başkanı Donald Trump’ın, yurtışında yatırım yapan şirketlere karşı yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının etkisiyle dolarda dünya çapında yükseliş yaşandığı düşünülüyor. ABD’deki seçimlerden önce 3,20 TL civarında gezinen dolar seçimlerden sonraki 3 hafta içerisinde 3,35 seviyesine yükseldi ve o zamandan beri ivme kaybetmeden yükselişine devam ediyor.

İtalya’da anayasa reformu için yapılan referandumda hayır oyu çıkınca sert bir düşüş yaşayan Euro da dolar karşısında yüzde 1 oranında değer kaybetti.

Yarın gerçekleşecek olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 2017 yılı Para ve Kur Politikası toplantısından çıkacak olan sonuçların ve  Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önümüzdeki Cuma günkü toplantıda alacağı kararların yurtiçi piyasaların seyrini ne şekilde değiştireceği merakla izleniyor.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.