Ana SayfaEkonomiEmeklileri Sevindirecek Haber: 80 Bin Emekliye Toplam 3 Milyar Dağıtılacak

Emeklileri Sevindirecek Haber: 80 Bin Emekliye Toplam 3 Milyar Dağıtılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

30 yıldan fazla çalışmış olup, 30 yıl üzerinden ikramiye alan emeklilerle ilgili yapılacak düzenleme için hükümet çalışmalara başladı. Yapılacak olan yeni düzenlemeyle 80 bin emekliye toplam 3 milyar lira dağıtılacak.

Yeni yıla yaklaşırken, hükümet memur emeklilerinin maruz kaldığı bir haksızlığı telafi etmek için kolları sıvadı. 30 yıldan fazla çalışmış olup, 30 yıl üzerinden ikramiye alan emekliler için yeni bir düzenleme yapılacak. Düzenleme “torba” tasarıyla birlikte meclisten geçirilecek. Bu düzenlemeyle birlikte 80 bin emekliye toplam 3 milyar liralık ikramiye dağıtılacak.  Hükümet daha önce bu durumu düzeltmek için mecliste bir girişimde bulunmuştu fakat düzenlemenin yasa haline gelmesi uzun süreceği için, aciliyeti olan düzenlemeler için hazırlanan “torba” tasarıya dahil edildi. Bu düzenlemenin hazırlanması için gereken çalışmalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütüldü.

Yapılacak olan düzenleme, 7 Ocak 2015 öncesinde emekli olmuş ve 30 yıldan fazla çalıştığı halde 30 yıl üzerinden ikramiye alan memur emeklilerini kapsayacak. Düzenleme sayesinde ikramiye alacak olan 80 bin emekli olduğu ve toplamda 3 milyar lira dağıtılacağı açıklandı. Emeklilerin alacağı ikramiyeler memurun derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmamasına göre 500 lira ile 10 bin lira arasında olacak.

Memur ikramiyelerindeki 30 yıl üst sınırı Anayasa Mahkemesi’nin 7 Ocak 2015 tarihli kararıyla iptal edildi. Bu yüzden 7 Ocak 2015’ten önce emekli olan ve 30 yıldan fazla hizmet süresi olduğu halde 30 yıl üzerinden ikramiye alan emekliler SGK’yı mahkemeye verdi. Yapılacak olan düzenlemeyle emeklilerin bu zararının telafi edilmesi hedefleniyor.

Düzenleme meclisten geçtikten sonra başvuru olmaksızın ikramiye ödemeleri yapılacak fakat geçmiş yılların faizi ödenmeyecek. Emeklilerin maaşlarını aldığı banka hesaplarına otomatik olarak ikramiye farkları ödenecek. Emekli olan kişi hayatını kaybettiyse, geride kalan hak sahipleri ödemeyi alacak.

 

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.